2009 metais „Maisto banko“ atlikta apklausa parodė, kad dauguma Lietuvos gyventojų maisto įsigyja daugiau, nei gali suvalgyti. Taip elgiasi ir mažas pajamas gaunantys žmonės.

Apklausos duomenimis, kone kasdien maistą išmeta apie 2 proc. respondentų, kas kelias dienas tai daro 13,5 proc., kartą per savaitę – 32 proc., kas 2 savaites – 23 proc.

Kuo didesniame mieste žmogus gyvena, kuo daugiau uždirba ir kuo aukštesnis jo išsilavinimas, tuo daugiau maisto jis linkęs išmesti.

51 proc. apklaustųjų dažniausiai išmesdavo sugedusį, netinkamą vartoti maistą.

Įsigyjant maisto produktų patariama kuo tiksliau apgalvoti, kaip juos suvartosite. Į parduotuvę galima ateiti su sąrašu, kuris padės neprisikrauti maisto impulsyviai.

Dalį šaldytuve užsiliekančių produktų, kol jie nepradėjo gesti, galima išvirti, užšaldyti.

Jei maisto produktai, kurie vėliau nesuvartojami, nebūtų perkami, būtų sutaupomi jiems gaminti bei transportuoti sunaudojami ištekliai, energija.