Vazonėlių gamybos procesas yra itin greitas ir paprastas, o gaminio dydis, spalva bei puošyba priklauso tik nuo jūsų pačių. Gamybai reikės: senų laikraščių, žurnalų, lankstinukų, žemėlapių ar kitų nebereikalingų popieriaus atliekų, žirklių bei nedidelio stiklainėlio.

1. Pirmiausia užlenkite vieną kraštą pasirinkto popieriaus bei pradėkite į jį vynioti stiklainėlį.

2. Suvynioję stiklainėlį į popierių, viršuje likusią laisvą popieriaus tūbelę sugrūskite į jo vidų.

3. Ištraukite stiklainėlį lauk, o iš į vidų sugrūsto popieriaus lengvai suformuokite vazonėlio pagrindą ir dar kartą į jį įkišę stiklainėlį dugnu į apačią stipriai spustelėkite ir patrinkite.

Štai jums ir paruoštas daiginimo vazonėlis!

Jeigu toks gaminys jums atrodo per daug paprastas, nuobodus ir neįmantrus, dailesnius vazonėlius iš popieriaus galite išlankstyti laikydamiesi šių instrukcijų:

Nors iš pradžių procesas gali pasirodyti kiek painokas, jau gamindami antrą vazonėlį lengvai atliksite visus veiksmus ir galėsite imtis kūrybos.

Bijančius, kad tokie vazonėliai yra itin nepatvarūs vandeniui - galime nuraminti. Mūsų palangėse jie išliko puikios formos, atlaikė kasdienį laistymą ir jau globoja pirmuosius daigelius. Tiesa, tokiuose vazonėliuose pasodintus daigelius reikia laistyti kiek kruopščiau nei įprastinius, tačiau tai vienintelis mūsų pastebėtas gaminio minusas, tad griebkite į rankas senus laikraščius ir sėkmės!

Dalintis
Nuomonės