Vilnietis Karolis, eidamas Vilniuje esančiame Vašingtono skvere, pastebėjo, kad jį netikėtai ėmė atakuoti varnos. Vyrui parūpo sužinoti, kodėl jos taip keistai elgiasi.

Kitą dieną į redakciją kreipėsi dar viena skaitytoja. Daiva pastebėjo dar agresyvesnį varnų elgesį.

„Rašau jums susirūpinusi dėl žmonių ir lauke vedžiojamų šunų sveikatos. Prie daugiabučio namo, esančio Pietario g. 6, Vilniuje, varnos puola žmones bei naminius gyvūnus. Man asmeniškai praeitą pirmadienį, gegužės 16 d., varna iš už nugaros užšoko ant galvos, įdrėskė nagais ir nuskrido.
Gegužės 20 d. mačiau, kaip beveik toje pačioje vietoje varna puolė nedidelį šuniuką, kurį pagyvenusi moteris vedėsi su pavadėliu. Šiandien, gegužės 26 d., varna užpuolė mano pažįstamą ir taip kirto snapu į galvą, kad moteriai veidu pradėjo tekėti kraujas“, - laiške redakcijai rašė moteris.

Vilniečių užfiksuotus atvejus paprašėme pakomentuoti Lietuvos ornitologų draugijos vadovo Liutauro Raudonikio. Jis teigė, kad tai yra trumpalaikis reiškinys, nes šiuo metu pilkųjų varnų jaunikliai masiškai palieka lizdus, silpnai skraido ir tupinėja ant šakų, neretai nukrenta ant žemės ir tėvai juos aktyviai gina, jei naminis gyvūnas ar žmogus artėja prie jauniklių.

„Jos gali pikiruodamos ir „per galvą užvožti“. Bet po kelių savaičių situacija pasikeis, kai jaunikliai pradės normaliai skraidyti ir tėvai juos arba nusives į ramesnes vietas, arba ant aukštesnių šakų.
Žmonėms reikėtų patarti, jog jei mato tupinčius varniukus, reikia juos apeiti, kad tėvams dėl jų nereikėtų nerimauti“, - sakė ornitologas.