Varėnos miesto savivaldybė visus rudens gėrybių mėgėjus kviečia į tradicinę kasmetinę Grybų šventę. Šįmet miestelio valdžia pasistengė, kad į renginį būtų lengviau atvykti ne automobiliais, o traukiniais. Be to miestas vis dar švenčia 150-ies metų jubiliejų.

2012-aisiais sukanka lygiai 150 metų nuo tada, kai 1862-ųjų rugsėjį, nutiesus Sankt Peterburgo-Varšuvos geležinkelį, čia sustojo pirmasis traukinys. Tuomet palengva pradėjusi formuotis geležinkeliečių gyvenvietė šiandien išaugo į jaukų ir gražų miestą, rajono centrą, pralenkusį savo pirmtakę Senąją Varėną. Dabar Varėna garsėja kaip Europos grybų sostinė, kurioje kasmet paskutinį rugsėjo šeštadienį dūzgia tūkstančius žmonių iš Lietuvos ir viso pasaulio sutraukianti Grybų šventė.

Garsioji Grybų šventė miestelyje įvyks jau už kelių dienų - rugsėjo 29 d. Šiųmetė jubiliejinė Grybų šventė Varėnoje žada būti išties įspūdinga. Ko jau ko, o staigmenų, įspūdžių ir gerų emocijų čia  netrūks. Šventės programoje - nuo tradicinio grybavimo čempionato, dzūkiškų gėrybių mugės, linksmybių teminiuose kiemeliuose iki unikalios galimybės į šventę atvykti simboliniu šventiniu traukiniu, drabužių madų pristatymo, Marijono Mikutavičiaus ir kitų garsiausių Lietuvos atlikėjų koncertų. Ir didelius, ir mažus šventės svečius džiugins įvairūs renginiai, pramogos, dzūkiškos vaišės, dainos ir šokiai.

Negana to, visą šventės dieną, rugsėjo 29-ąją, visiems traukinių, vykstančių iš Vilniaus į Varėną ir atgal, bilietams bus taikoma net 50 proc. nuolaida. O kad linksmybių nereikėtų nutraukti per anksti, numatytas papildomas vėlyvas traukinio į Vilnių maršrutas - paskutinis traukinys iš Varėnos išvyks 22.00 val.

Jei susidomėjote, šventės programą galite parsisiųsti ČIA.