Džiaugtis gražia figūra vasarą trokšta ne vienas. Ilgos ir alinančios dietos ne visada pasiteisina. Norintiems sulieknėti siūloma išbandyti iki savaitės trunkančias dietas, kurios turėtų padėti greitai ir efektyviai pagražinti kūno linijas.  

Vaisių dieta

Laikantis šios dietos reikėtų gausiai gerti žolelių arbatą su miežių nuoviru. Papildomai reikia valgyti 1 kg vaisių iki 15 val., kurie turėtų būti vienos rūšies. Įsimintina, kad šiam dienos laikui netinka bananai, tačiau vakare derėtų suvalgyti du bananus arba dvi virtas bulvės su lupenomis.

Ananasų dieta

Laikytis šios dietos rekomenduojama vos tris dienas ir tik egzotiškų vaisių mėgėjams. Kasdien galima valgyti tik ananasus bei gerti jų sultis. Nevertėtų pamiršti, jog ananasų sultis skatina rūgštingumą, todėl netinka žmonėms, turintiems problemų su skrandžiu.

Salotų ir daržovių dieta

Gerkite pakankamai skysčių ir valgykite tik žalias arba tik virtas daržoves. Ruošiant salotas, aliejų vertėtų pakeisti daržovių sultiniu.

Vynuogių dieta

Per dieną reikėtų suvalgyti nuo 2 kg iki 4 kg prinokusių vynuogių. Rekomenduoja ekoligiškai švarių.

Laikantis pasirinktų dietų nedera piktnaudžiauti kasdiene savijauta bei organizmo veikla. Pasijutus bogai, dieta turi būti nedelsiant nutraukta.

Vis dėlto GRYNAS.lt primena, kad trumpalaikės dietos duoda trumpalaikį efektą. Nuolatinis riebalų deginimas niekada nėra lengvas. Šis procesas reikalauja pastangų ir griežtos disciplinos. Bet kuris, sakantis, kad rado lengvą kelią suliesėti — meluoja. Siekimas turėti liesą ir raumeningą kūną reikalauja dviejų dalykų

Receptai parengti pagal knygą „Valgiai visai šeimai“.