Apie kasdienes maudynes, sveiką gyvenimo būdo propagavimą bei pasiektą rekordą su Lietuvos ruoniu Kęstučiu Pricevičiumi kalbėjosi „Šilokarčemos” korespondentė Gerda Belokopytova.

- Papasakokite, kaip kilo idėja atlikti būtent tokį rekordą?

- Nebuvo jokios konkrečios idėjos rekordui. Tai mano gyvenimas, mano kasdienybė, mano dienos ritmas ir tą aš darau kiekvieną dieną. Tiesiog tuo metu buvo užėję šalčiai, pagalvojau, kad tokio rekordo Lietuvoje kol kas nėra, tai kodėl man jo neįregistravus? Jeigu turiu galimybę būti įrašytu į Lietuvos rekordų knygą, tai kodėl nepadaryti siekiamybės kitiems?

- Minėjote, kad maudynės – jūsų kasdienybė, ar seniai tuo užsiimate?

- Mano namai yra netoli Nemuno, todėl man tai daryti yra labai patogu. Kasdien maudausi apie 20 metų, todėl ir sakau, kad tai yra mano gyvenimo būdas. O maudynes pradėjau nuo 1979-ųjų, tik tuomet kasdien nesimaudydavau. Dabar jaučiu poreikį, o pradžioje buvo įdomu nugalėti save, išbandyti, įrodyti kitiems, kad aš galiu. Tik vėliau pradėjo reikštis ir asmeninės savybės, tokios kaip nuoseklumas, tikslo siekimas. Tai man neleido nutraukti maudynių. Kadangi puikiai jaučiuosi tai darydamas, kodėl turėčiau nustoti? Man maudynės yra toks pat dalykas kaip kitam žmogui, pavyzdžiui, ryte atsikėlus išgerti kavos ar išsivalyti dantis. Pirmiausia aš darau mankštą, tuomet pabėgioju Panemunės šile, išsirengiu, palakstau per sniegą basomis kojomis ir neriu į šaltą vandenį. Tai grūdinimosi, sveikatinimosi priemonė.