Apie šunų, katinų ir kitų naminių gyvūnų gerovę ES lygiu diskutuota pastarosiomis dienomis Briuselyje surengtoje konferencijoje. Aptarti planai priimti visoms ES šalims bendrus teisės aktus, kurie reglamentuotų veislininkystę ir tokių gyvūnų registraciją.

„Briuselyje vykusioje konferencijoje aptarėme, su kokiomis naminių augintinių problemomis susiduria ES šalys. Jos tikslas – teikti pasiūlymą Europos Komisijai (EK) dėl bendro ES Gyvūnų gerovės įstatymo“, - teigė Žilvinas Ilevičius, Lietuvos veterinarijos atašė ES.

„Nauji reikalavimai gyvūnų veisėjams Lietuvoje įsigaliojo šiais metais. Versliniu gyvūnų veisimu užsiimantys asmenys privalo registruotis valstybinėje Maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT)“, - priminė Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė. - Tik kitais metais bus vykdomas tyrimas, kuris ir atsakys, ar visoms ES šalims reikia bendro įstatymo. Kaip rodo patirtis, užtenka ir vietinių, kiekvienoje valstybėje galiojančių taisyklių, kurios yra griežtos.“