Nuo šių metų sausio 1 d. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kontroliuos įmones, gaminančias su maistu besiliečiančias medžiagas bei gaminius iš plastiko, kartono, popieriaus, stiklo, metalo, molio ir kt.

Iki šiol nebuvo vieningo šių ūkio subjektų registro, todėl siekiant, kad duomenys būtų nauji ir tikslūs, visos įmonės, gaminančios ir tiekiančios rinkai tokius gaminius, iki šių metų kovo 1 d. turi pateikti teritorinėms valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms savo kontaktinius duomenis ir informaciją apie gaminamą produkciją.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kaip iki šiol kontroliuos, kad maisto tvarkymo subjektuose būtų naudojamos tinkamos liestis su maistu medžiagos, tikrins, ar importuojami plastikiniai virtuvės reikmenys iš poliamido ir melamino, atitinka specialius reikalavimus.

Tarnyba turi galimybę iš Europos Komisijos per sistemą RASFF gauti informaciją apie nesaugų maistą bei pašarus, apie tai nedelsiant informuos suinteresuotas mūsų šalies institucijas bei visuomenę.