Lietuviai – išradinga tauta. Tokią išvadą galima padaryti peržvelgus skaitytojo Andrėjaus redakcijai atsiųstas nuotraukas. Džiugu, kai būname išradingi panaudodami daiktus antrą kartą, taupydami išteklius ar sugalvodami efektyvesnių būdų, kaip sutvarkyti nebereikalingus daiktus. Tačiau kai randame būdų, kur efektyviai jas paslėpti, kad tik nereikėtų tvarkyti – vėliau jas gali „atrasti“ ne tik kaimynai, bet ir visi GRYNAS.lt skaitytojai. Ir nors neminėsime šiukšlintojo vardo, tebūnie jam šiek tiek gėda.

„Ilgą laiką nemačiau savo daugiabučio stogo, nors gyvenu devintame aukšte. Galiausiai nutariau užlipti pasižiūrėti – kaimynai sakė, kad situacija labai prasta, reikia keisti stogo dangą. Ir ką pamačiau? Lentas, nuo drėgmės jau suirusias duris, staktas bei buvusius tapetus ar kažką panašaus.Visa tai ilgus metus gulėjo tiesiai virš mano buto! Pavyzdžiui, stakta jau buvo įsilydžiusi į balkono stogelio dangą“, - stebėjosi Andrėjus, gyvenantis Baltupių rajone.

Statybines atliekas galima pristatyti į stambiagabaričių atliekų aikštelę. Blogesniu atveju galima mėginti tartis su buitinių atliekų vežėjais – jei tarp šių atliekų nėra pavojingų – kad jie dalį atliekų išvežtų.
GRYNAS.lt jau rašė, jog statybinės atliekos vis dar yra problema, ne kiekvienas gyventojas ir netgi statybų bendrovė jas priduoda tokių atliekų tvarkymu užsiimančioms įmonėms.

Baltupių daugiabučio gyventojas pasakoja, jog vienas kaimynas po virtuvės remonto statybines atliekas laikė balkone. Daliai kaimynų dėl to išsakius pastabas, atliekos staiga dingo. Žmonės tarpusavyje pasidžiaugė, jog kaimynas galiausiai susiruošė jas susitvarkyti.

Tačiau iš tiesų jos buvo perkeltos ant namo stogo. Patogu – niekam nekliūna „už akių“ ir čia jų tikrai neatras nei aplinkosaugininkai, nei kaimynai, nes ant stogo užlipama itin retai.

Pamatęs tokį vaizdą Andrėjus retoriškai klausė: „Kada pražiopsojau, kai lijo lentomis, staktomis ir senais tapetais?“

Vyras tikina statybines atliekas nunešęs iki buitinių atliekų konteinerio, tačiau pristatyti jų į stambiagabaričių atliekų aikštelę neturi galimybės.

Ar tikrai žinote, ko yra ant jūsų namo stogo?