LGGD (Lietuvos gyvūnų globos draugijos) Vilniaus skyriaus savanoriai, vykdantys gyvybės vagonėlių projektą (www.beglobis.lt), vasaros metu dalyvauja įvairiuose festivaliuose, kur pristato savo veiklą bei siūlo įvairias pramogas ir draugystę geros širdies žmonėms. Šiais metais pirmą kartą juos galima buvo išvysti ir „Tamsta muzika“ festivalyje.

LGGD Vilniaus skyriaus savanorės tradiciškai atidarė kuklią „Beglobio krautuvėlę“, kurioje buvo galima įsigyti rankų darbo papuošalų, teikė informaciją apie naminių gyvūnų laikymo niuansus bei prieglaudoje šiuo metu esančius šunis ir kates, kurie ieško namų. Festivalio žvaigždės vardą gavo „Gyvybės vagonėlius“ reprezentuojanti keturkojų atstovė Šeira. Visi ją pažinojo, daugelis pamilo ir net prašė pavedžioti. Draugiškai šunytei abejinga neliko ir Erica Jennings, aprodžiusi smalsuolei kas vyksta už scenos. Bėgant festivalio dienoms Šeira buvo vis labiau puošiama.

Beglobis.lt palapinės kaimynai „I made“ išskirtinai jai pagamino dvi apyrankes ir antkaklį su peteliške, o „LT Amber“ padovanojo gintarinį vėrinį nuo erkių ir blusų. Kūrėjai „Helga Yutt“ davė papuošalų aukojantiems žmonėms padovanoti.

Pirmą kartą būnant festivalyje „Tamsta Muzika“ gėrėjomės nuostabia Varėnos gamta. Festivalis vyko itin kalvotoje vietoje, tad, galvojant apie žmonių saugumą, šį kartą „Beglobio lenktynių“ buvo atsisakyta. Bet neverta lūdėti, nes vertingi ir vasariški rėmėjų įsteigti prizai keliauja į „Galapagus“. Keturkojai, jų šeimininkai bei ieškantys keturkojo draugo ten bus labai laukiami!