Penki girti prancūzų paaugliai buvo sulaikyti po to, kai gyvulį įsivedė į Bordo miesto tramvajų. Lama, vardu Sergas buvo pavogta praėjusios savaitės pabaigoje, paaugliams užklydus į jau uždarytą cirką.

„Mes užėjom pažaisti su gyvūnais, - „BFM“ televizijos žurnalistams sakė vienas iš linksmuolių, Mathieu. - Tada nusprendėme pasiimti lamą kartu su savimi.“
Citata
Socialiniame tinkle įkurtas puslapis, kuriame jau 720 tūkstančių žmonių prašo nebausti girtos kompanijos už gyvūno vagystę.

Prancūzai turėjo kitokių planų – jie norėjo namo parsivesti zebrą, tačiau šis gyvūnas pasirodė pernelyg nepaklusnus ir užsispyręs. Naktį mieste teko praleisti lamai, kuri buvo paklusnesnė ir leidosi išvedama iš cirko teritorijos.

„Ją taip ir vedėmės šalia, tarsi šunį“, - atviravo Mathieu.
Kompanija nusprendė įsivesti gyvūną į tramvajų, tačiau kiti keleiviai netrukus apie tai informavo bilietų kontrolierių.

Žemiau pateikiamas trumpas vaizdo įrašas, kurį nufilmavo tramvajaus keleiviai:

„Lama vaikščiojo po vagoną, negalėjome jos išlaikyti. Kontrolierius privertė ją išlipti ir pririšo prie gatvės žibinto“, - dėsto Mathieu.

Tuo šis paauglių turas ir baigėsi. Jie paliko „naująją draugę“ bilietų kontrolieriaus globai ir patraukė į tolimesnį naktinį žygį, tačiau netrukus buvo susemti policijos ir nugabenti į nuovadą.

Iš pradžių - tiesiog už per triukšmingas linksmybes gatvėse, tačiau pareigūnus netrukus pasiekė nuotraukos, kurios žaibiškai išplito internetu. Jas galite pamatyti ČIA.

Prancūzijoje ši istorija turėjo didžiulį atgarsį. Manote, jog gyventojai pasipiktinę tokiu paauglių elgesiu?
Kur tau! Socialiniame tinkle įkurtas puslapis, kuriame jau 720 tūkstančių žmonių prašo nebausti girtos kompanijos už gyvūno vagystę.

Ironiška, tačiau vaikinų nebausti prašo netgi iš to paties Bordo regiono kilęs daininkas, vardu Serge Lama.
„Tai gerai pasibaigęs nuotykis. Mes kasdien matome tiek nelinksmų dalykų, kad ši istorija tikrai prasklaido tą niūrią atmosferą (Prancūzijoje)“, - kalbėjo daininkas vietinei spaudai.

Tuo metu lama Sergas laikosi gerai ir netgi tą pačią dieną dalyvavo jam įprastame cirko pasirodyme, nepaisant to, kad į cirką buvo sugrąžintas po nakties miesto gatvėse.