„Maždaug 2 val. ir 40 min. nakties su kolega grįžom iš darbo vakarėlio. Išvažiavę iš Palangos ant kelio pastebėjom gulinčią sužeistą gulbę. Apžiūrėjęs per atstumą pamačiau, kad jai koja sužeista. Ji tiesiog negalėjo paeiti“, - nuo ko viskas prasidėjo, pasakojo į GRYNAS.lt redakciją sekmadienį paskambinęs Tomas.

Vyrams gulbės pagailo ir jie nusprendė paukščio bėdoje nepalikti. Tada jie paskambino bendruoju pagalbos telefonu, bet pagalbos teko laukti labai ilgai.

„Negalėdami vargšės palikti kreipėmės į policiją. Paskambinus 112 pareigūnė liepė laukti. Palaukėm 40 min. ir pakartotinai paskambinom. Tai darėm gal kokius penkis kartus. Policija tiesiog pasakė, kad niekuo negali padėti. Davė kontaktus kažkokios įstaigos, kur niekas nekėlė ragelio. Už keliolikos minučių sulaukėme skambučio iš vienos gyvūnų globos organizacijos. Moteris bandė atkakliai mums padėti“, - pasakojo jaunas vyras.

Kadangi jųdviejų automobilis buvo per mažas, vyrai ėmė stabdyti didesnes mašinas, kad galėtų gulbę nuvežti gyvūnų globėjams. Galiausiai sustojo didesnė mašina, kurią vairavo jauna mergina, vardu Gintarė.

„Sulanksčius galines sėdynes atsargiai paėmiau gulbę ir įkėliau į automobilį. Kad ji dar labiau nesusižeistų, teko visą kelią (apie 25 km) važiuoti kartu su ja automobilio bagažinėje ir laikyti ją už sprando. Su mumis pastoviai ryšį palaikė gyvūnų globos namų darbuotoja, kuri davė adresą žmogaus, kuris priims ir paglobos nelaimės ištiktą gulbę“, - kalbėjo Tomas.

Anot jo, gulbės gelbėjimo operacija užtruko apie tris valandas. O labiausiai vyras piktinasi policijos pareigūnais, kurie atsisakė padėti pasirūpinti kelią užvėrusiu paukščiu: „Labai gaila, kad policija atsisakė mums padėti. Viskas vyko gal 1,5 km nuo Palangos policijos nuovados. Viskas vyko naktį pavojingam kelio ruože. Ten yra gan staigių posūkių. Galėjo įvykti ir didesnė nelaimė. Būtų užtekę, kad bent eismą būtų reguliavę ir įspėję kitus eismo dalyvius švyturėliais apie kliūtį kelyje.“

Vis dėlto vyrai džiaugėsi sekmadienį sulaukę žinios, kad gulbė nugabenta pas veterinarijos gydytojus, kur ja bus tinkamai pasirūpinta.

Jei ir jūs buvote atsidūręs panašioje situacijoje, parašykite apie tai GRYNAS.lt redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt