„Po maudynių Kauno Mariose, šalia jachtų klubo, poilsiui skirtose vietose. Šuniuko visa oda sudirgusi, kelios vietos nuėjusios pūliais, teko skusti kailį, kad būtų galima vaistukais gydyti. Tą pačią dieną dar mačiau ir žmones besimaudančius. Likau amo netekusi. Noriu pasidalinti, kad saugotumėte tiek savo, tiek šunelių sveikatas. Patys ir anksčiau maudydavomės ten, tačiau po šio įvykio manau net kojos ten nekelsim“, - socialiniame tinkle rašė šuns šeimininkė.

L. Kriaučeliūno smulkių gyvūnų klinikos veterinarijos gydytoja Jūratė Juodytė GRYNAS.lt pasakojo, kad leisti šuniui maudytis kartais tikrai gali būti pavojinga.

„Turime tokių pacientų, kurie atvyks su dermatitais. Visuomet tokiu atveju pasiteiraujame, ar šuo nebuvo išsimaudęs kažkokiam vandens telkinyje, nes iš tiesų yra labai karšta. Viskas priklauso nuo to, kokio švarumo yra vanduo, manau, tai tikrai gali turėti įtakos odos problemoms. Žinoma, svarbu ir kur po to šuo pasivolioja, džiovinasi kailį“, - aiškino J. Juodytė.

Odos problemos, anot veterinarės, gali būti įvairaus sunkumo: „Gali būti nelabai problematiškas atvejis, bet gali būti ir priešingai. Viskas priklauso nuo to, kokia yra priežastis, ar gyvūnas anksčiau turėjęs odos problemų, galbūt jis yra alergiškas, galbūt pas jį yra pasikartojantys odos uždegimai. Tokiu atveju kiekvienas infekcijos patekimas gali kelti didelių problemų. Galbūt tai gali būti nekalta alerginė reakcija, o galbūt pūlingas dermatitas.“

Pašnekovė davė patarimą šunų šeimininkams: „Geriausia leisti šuniui maudytis ten, kur žinome, kad vanduo tikrai yra švarus. Su Kauno mariomis yra klaustukas, nes ten būna daug žmonių. Tačiau paprastai švarus vanduo nesukelia jokių problemų.“