Anksčiausiai kėlėsi žvejai. Nuo pat ryto jie registravosi į poledinės žūklės varžybas ir galynėjosi kas sugebės sugauti daugiausiai laimikio.

Tarp žvejų vyrų galėjai išvysti ir kelias dailiosios lyties atstoves. Apsiginklavusios ledo grąžtais ir jautriomis meškerėmis damos drąsiai metė iššūkį, o vyrams teko pripažinti, kad žvejybos, kaip vyriško užsiėmimo, laikai jau praėjo.

Tiesa, ledą žvejai kiek keiksnojo. Paprastai per poledinės žūklės varžybas visi skuba greitai išsigręžti eketę, klaupiasi šalia jos, leidžia meškerę ir siekia kuo greičiau iš jos traukti žuvį. „Nesitikėjom, kad šiandien bus taip šlapia. Ant ežero po sniegu – geras sprindis vandens, tad nelabai malonu į jį klauptis. Trukdo susikaupti ir pajusti menkus valo timptelėjimus, kada pakirsti žuvį“, - pasakojo žvejys, kurio bendras varžybų laimikis siekė apie pusė kilogramo. „Tikiuosi būti kažkur per viduriuką“, - vylėsi jo draugas sugavęs panašų kiekį.

Iš Anykščių atvykę žvejai taip pat skundėsi vandens lygiu ant ledo, bet pridūrė, kad čia ir aprangos reikalas – jei kelnės neperšlampamos - jokio skirtumo. Nepamiršo priminti, kad kitos poledinės žūklės varžybos vyks kitą savaitgalį, vasario 16 d. ant Rubikių ežero. „Ten mūsų kraštas – daugiau sugausime“, - optimizmo neslėpė anykštėnai.

Kai organizatorių teiravomės ar nebus sunku rasti šventės vietą, jie juokavo, kad reikia ties Mindūnais atsidaryti automobilio langą ir važiuoti palei žuvienės kvapą. Ši buvo verdama visai netoli kelio, prie Žvejybos muziejaus.

Trys bendruomenės varžėsi, kurios žuvienė bus skanesnė. „Kasmet čia užsukame dėl žuvienės“, - šypsojosi į ūsą ilgoje eilėje prie karštos sriubos stovintis vyras su šeima. Norinčių paragauti buvo tiek daug, kad vos visiems užteko.

Žiemos žūklės šventėje apsilankė ir Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. „Esu kilęs iš šių apylinkių, todėl man tokios šventės labai svarbios ir net nekilo mintis ją praleisti. Džiugu matyti tiek žiemos ir žūklės entuziastų tik pagailėkit mūsų ir pernelyg nesišypsokit – dar sniegą ištirpdysit“, - juokavo ministras.

Žuvies pardavėjai siūlė svečiams įsigyti įvairiausios šviežios ir rūkytos žuvies. Vidutinio dydžio rūkytas karšis kainavo 8 Lt, o šviežių stintų buvo gali įsigyti už 14 Lt. „Gal ir brangoka“, - bandė dar derėtis viena pirkėja. „Na jau, na. Gi šventė“, - atsakė šalia stovintis jos vyras.

Šventės metu veikė ir muziejaus rūkykla. Juodakampio kaimo turizmo sodybos šeimininkas Vaidas Laurinavičius visiems smalsuoliams pasakojo apie žuvies rūkymo subtilybes. Kiti šventės dalyviai mieliau rinkosi dalyvavimą įvairiose rungtyse: tinklų atpainiojimo rungtyje, valčių lenktynėse ant ledo, keturviečių slidžių lenktynėse, virvės traukime ir rąsto pjovime.