„Jus padarėt stebuklą! Man parašė 11 žmonių ir 2 pasiūlė savo pagalbą komentaruose. Taip pat pagalbos ranką ištiesė laukinių gyvūnų prieglauda „Lėsė“, kuri būtų priėmusi paukštį pas save. Dar skambino moteris iš organizacijos animalrights.lt. Varna iškeliaus į Žveryną (Vilniuje) pas moterį Eglę, kurį augina voljere kovą“, - laiške redakcijai rašė Jekaterina.

Ji pasakojo, jog moters, kuriai nusprendė perduoti paukštį, auginamas kovas anksčiau „draugavo“ su varna, tačiau ši pagijo, atsigavo ir išskrido. Kovo šeimininkė mano, kad paukštis šiuo metu jaučiasi vienišas.

„Laikau kumsčius, kad jie susidraugautų. Eglė sakė, kad kovas su buvusia varna puikiai sutarė ir kedeno vienas kitam plunksnas“, - rašė GRYNAS.lt skaitytoja.

Ji paprašė padėkoti ir klinikos „ToTo“ veterinarei, kuri buvo labai nuoširdi ir varnos gelbėtojams pritaikė nuolaidas už veterinaro paslaugas, palaikė morališkai.
Varna naujame voljere. Jekaterinos nuotr.

Jekaterina pati stebėjo, kaip jos daugiau nei savaitę slaugyta varna reaguoja į naujus namus.

„Jau mums isvaziavus, Eglė skambino ir sakė, kad abu paukščiai puikiai jaučiasi ir tupi šalia vienas kito“, - paskutinėmis naujienomis dalinosi varnos gelbėtoja.

GRYNAS.lt savo ruožtu dėkoja visiems geros valios žmonėms, pasiūliusiems nuo žmonių rankos nukentėjusiam paukščiui savo pagalbą.