Jei kada teks lankytis San Luis Obispo mieste, Kalifornijoje (JAV) – būtinai aplankykite ir garsiąją Kramtomosios gumos alėją. Turistų gausiai lankomas objektas vertinamas prieštaringai: vieniems tai tiesiog pasibaisėtina ir šlykštu, kitiems - tai meno objektas, tretiems tiesiog smagi pramoga palikti ir savo „pėdsaką“.

4,6 m aukščio ir 21 m ilgio alėjos sienos beveik pilnai apklijuotos praeivių kramtomąją guma. Vietinis turistų informacijos centras nežino tiksliai kada ir kaip atsirado šis keistas kūrinys. Spėjama, kad XX a. 6-ame deš. dviejų miestelio mokyklų mokiniai stipriai konkuravo ir kažkodėl pradėjo konkuruoti kas priklijuos daugiau gumos ant alėjos sienų. Kad ir kaip ten būtų, 8-ame dešimtmetyje sienos jau buvo stipriai aplipdytos, susilaukė visos šalies žiniasklaidos dėmesio ir pradėjo traukti turistus, kurie taip pat nepraleisdavo progos prilipdyti savo gumą.

Po gero dešimtmečio sieną buvo sugalvota nuvalyti. Parduotuvės savininkų (kuriems priklausė sienos) teigimu, tai buvo „pasibaisėtina, šlykštu ir nesanitariška“. Sienos buvo kurį laiką švarios, bet burtas jau buvo mestas. Atvykę turistai ir miestelio jaunimas praeidami visad priklijuodavo savo kramtomąją gumą ir sienos netrukus tapo tokios kokios buvo. 1996 m. buvo bandyta dar kartą jas valyti, bet vietos valdžia nebeleido.

Iš arčiau apžiūrėjus sienas jose galima rasti ir priklijuotų mažų niekučių: monetų, pašto ženklų. Kantresni net išklijuodavo savo mylimosios vardą ar mažą paveikslėlį. Retkarčiais galima rasti ir prikabinėtų prezervatyvų, siekiant išgąsdinti turistus, bet už miesto švarą atsakingos tarnybos yra įpareigotos prižiūrėti šį turistinį objektą.