Kelias iš namų iki darbo Šanchajuje tolimas, todėl bent pusė stovinčių kinų rytais metro miegos, o jei pasiekę universiteto auditoriją nesijus pakankamai išsimiegoję - nesibodės miegoti ir paskaitų metu (srautinėse paskaitose gali miegoti iki 50% auditorijos). Dėstytojai supras, kad studentai daug ir sunkiai mokėsi, todėl pavargo ir jų organizmas reikalauja poilsio, todėl niekada nežadins ir nesipiktins tokiu elgesiu. Priešingai - kartą per vieną mano lankytą paskaitą pati dėstytoja snustelėjo, kol studentas pristatinėjo temą.

Tradicinė kinų medicina teigia, jog kovoti su noru nusnūsti vidudienį - tai yin ir yang energijų pusiausvyros griovimas. Po pietų mums miegoti norisi ne todėl, kad kūno energija naudojama virškinimui, o ne smegenų veiklai, bet todėl, kad yin ir yang energijų kaitos procese vidurdienį yang energija pasiekia savo maksimumą, ir tokiu būdu žmogui pritrūksta energijos yin, kadangi žmogaus kūnas prisitaiko prie gamtos ritmo.

Todėl Tradicinė kinų medicina teigia, kad 15-30 min. miegas pietų metu yra pats efektyviausias bei gali prailginti žmogaus gyvenimo trukmę.

Taigi, kai matysite aptarnaujantį personalą saldžiai miegant darbo valandomis lankydamiesi Kinijoje, žinokite - tai ne tinginystė. Žmogus atlieka labai svarbų sveikatai ritualą, kuris užtikrins geresnį darbo našumą ir sumažina įtampą darbe.