Kiekvienas apsilankęs renginyje galės savo fotoaparatais ir mobiliais telefonais fotografuoti žvirblius, o po to nuotraukas siųsti renginio organizatoriams. Atsiųstos nuotraukos bus patalpintos Lietuvos zoologijos sodo „Facebook“ paskyroje, kur žmonės galės išrinkti gražiausias žvirblių fotografijas.

Kadangi pastaruoju metu žvirbliai yra gamtoje nykstantys paukščiai, renginio metu lankytojai turės galimybę dalyvauti zoosodo teritorijoje gyvenančių žvirblių apskaitoje. Trys laimingieji sudalyvavę žvirblių apskaitoje laimės sodo įsteigtus prizus.

Renginio dalyviai taip pat sužinos, kaip atskirti naminį žvirblį nuo karklažvirblio, jų nykimo priežastis, kokių inkilų jiems reikia ir daug įdomių faktų apie šiuos artimus žmogui paukščius. Mažieji sodo lankytojai kartu su „Vaikų pilies“ personažais turės progą sudalyvauti piešimo konkurse „Nupiešk žvirbliuką“, o jų tėveliai pagal padarytus maketus sukalti žvirbliams inkilus. Lietuvos zoologijos sodo teritorijoje vyks inkilų kėlimas, t.y. akcija „Paukščiai grįžta į namus 2014“, organizuojama VšĮ „Darom komanda Kaune“.