Internete žaibiškai išplito video įrašas, kuriame užfiksuotas žmones mėginęs išgąsdinti grizlis. Turistai buvo išklausę saugumo kursus, nepabūgo ir patys privertė grizlį pasitraukti, rašo dailymail.co.uk.

Dešimties turistų grupė užtiko žvejojantį lokį Katmai nacionaliniame parke, Aliaskoje. Šis labai supyko ir bandė smalsuolius pulti. Vaizdo įraše matoma, kad iš pradžių grizlis atrodo tikrai labai įniršęs, bet po kelių žingsnių nusiramina ir pats pasitraukia.

Grizliai ir kiti jų giminaičių turi paprastą taktiką: pirmiausia jie siekia įbauginti savo auką. Gamtoje nėra tokių, kurie neišsigąstų galingo lokio riaumojimo, bet turistai nepasimetė. „Prieš išvyką mes išklausėme saugumo kursus. Dėstytojas pasakojo kaip reikia elgtis, jeigu puola grizlis. Pasirodo, kad reikia stovėti vietoje ir nesitraukti. Grizlis tik mėgina jus išgąsdinti. Džiaugiuosi, kad nei vienas iš mūsų nesupanikavo ir nepradėjo bėgti“, - po įvykio pasakojo vienas iš turistų.

Grizliai gyvena Aliaskoje ir vakarų Kanadoje. Tai yra vieni pavojingiausi tų kraštų gyvūnai. Yra buvę atvejų, kuomet grizliai užpuldavo žmones ir tai baigdavosi mirtimi.

Aukomis dažniausiai tampa turistai, kurie patingi išklausyti nacionalinių parkų darbuotojų patarimų ir mano, kad viską žino. Be to, kad nuo grizlio reikia niekada nebėgti, turistams patariama ir kruopščiai saugoti savo maistą ir šiukšles. Jų kvapas vilioja laukinius gyvūnus, o išgąsdinti jie kartais tampa labai agresyvūs.