Susirinkę dalyviai pasidalins savo žiniomis ekologijos, sveikos gyvensenos bei gamtos tausojimo temomis.

„Daugelis miestiečių, beje ir kaimo žmonių, nežino kas yra kokybiškas maistas - kur jo ieškoti ir kokiais kriterijais jis turi pasižymėti. Akivaizdu, kad mūsų skonio receptoriai nuolatos bukinami maisto priedais bei pakaitalais. Ši tendencija priklauso ir nuo politikos: kokie ūkiai – dideli ar maži, ekologiški ar ne yra remiami, kokios maisto bei žaliavų saugos taisyklės yra nustatomos. Todėl stovykloje norime priminti visiems kaip atkeliauja maistas ant mūsų stalo ir kokių sąlygų reikia, kad jo kokybė neprastėtų“, - sako vienas iš renginio organizatorių Manvydas Čekavičius.

Pasak jo, stovykloje jauni žmonės turės galimybę pabūti gamtos apsuptyje, pailsėti nuo miesto triukšmo ir pasimėgauti savo rankomis pagamintu maistu. „Ne mažiau svarbus ir tarptautiškumas, kuris leis pasidalinti skirtingų šalių patirtimi, atrasti bendrumus ir skirtumus. Mes norime, kad kokybiško maisto tema taptų viena iš esminių įvairių šalių aplinkosauga besidominčiose organizacijose. Juk būtent iš šios temos kyla ir kitos – susijusios su sveikatos priežiūros problemomis, aplinkos tarša“, - sako M. Čekavičius.
Citata
Akivaizdu, kad mūsų skonio receptoriai nuolatos bukinami maisto priedais bei pakaitalais. Ši tendencija priklauso ir nuo politikos: kokie ūkiai – dideli ar maži, ekologiški ar ne yra remiami, kokios maisto bei žaliavų saugos taisyklės yra nustatomos.

Stovyklos metu dalyviai ne tik gamins maistą, diskutuos bet ir aplankys šeimos ūkį, mokinsis įvairių tautų šokių, dainų, atliks kai kuriuos kaimo darbus. Taip pat bus pristatytas sėkmingas eko-daržo pavyzdys Vilniaus mieste, Pilaitėje, dalyviai imsis patys kurti idealius, kokybiško maisto kelio iki mūsų stalo, modelius.

Nuo praeitų metų, tai jau 6-oji išvyka kur susitinka iniciatyvinė jaunimo grupė „Maisto šaknys“. Grupės atsiradimą inspiravo 2012 metų pavasarį parengtas Socialinių investicijų valdymo centro projektas „Roots of food“. Jis finansuojamas Šiaurės ministrų tarybos.