Pustrečių metų amžiaus Maltos bišonas ,,Sensation of  Lovely House” iš Lietuvos buvo pripažintas geriausiu veislės atstovu Europoje. Tai pats didžiausias kada nors Lietuvos keturkojo iškovotas apdovanojimas. Rumunijoje (Bukarešte) vykusioje Europos šunų parodoje, kurią organizavo tarptautinė FCI organizacija, dalyvavo virš 6000 šunų iš 52 pasaulio šalių.

Pasak nugalėtojo šeimininkės Janitos Janušauskaitės-Plungės, Sensation jau yra laimėjęs solidžių titulų ir tapęs Rusijos čempionu, Eurazijos čempionu, RKF čempionu, Azerbaidžano, Kipro, Montenegro čempionu, tačiau didžiausia garbė - būti pripažintu geriausiu Europoje.

„Šuo niekada nelaimi vienas – tai ne tik gamtos dovana, bet ir žmonių darbo – kailio priežiūros, dresavimo – rezultatas,- sake J. Januškauskaitė Plungė. Dalyvavimas parodose jai yra ir hobis, ir galimybė veisėjams pademonstruoti savo darbo rezultatus, pasirinktos šunų veislės privalumus, kad jie suteiktų žmonėms džiaugsmo ir harmonijos.”

Maltos bišonas „Sensation of  Lovely House”

Parodoje prizus laimėjo ir kiti du šunys iš Lietuvos. 9 mėn. amžiaus Maltos bišonas „Love Holic Of Lovely House” laimėjo titulą „Best In show Puppy” -  buvo pripažintas geriausias parodos šuniuku 6 -9 mėn. amžiaus grupėje. O mažasis pudelis „Osmanthus Esense", šaukiamas Mūza toje pačioje Europos šunų parodoje tapo Europos čempione.

Prieš 3000 metų finikiečių pirkliai šiuos šunis atvežė į Maltą, todėl jie ir vadinami Maltos bišonais. Jie yra gero būdo, labai meilūs, energingi ir gyvybingi. Maži, vos kelis kilogramus sveriantys šuniukai yra beveik be išimčių draugiški vaikams, gerai sutaria ir su kitais šunimis. Jiems patinka bėgioti, tačiau jeigu tam nėra galimybės, prisitaiko prie sėslesnio gyvenimo. Tai pačių švelniausių manierų šuo iš visų mažųjų veislių. Šiuos šunis gali turėti net ir šunims alergiški žmonės, nes jų ilgas prašmatnus kailis nesišeria, tiktai veliasi. Parodinio šuns plaukai visiškai uždengia tiesias kojas, o kitus galima stilingai apkirpti.

Tokius šunis labai mėgsta ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio įžymybės. Jais didžiuojasi I. Paksaitė, Olialia pupytė S.Steikūnaitė, o taip pat Barbara Streisand, Mariah Carey, Hally Berry, Ewa Langoria.