„Kaimyno šuo sudraskė mano šuniuką dukros akyse. Mama turėjo saugot vaiką ir šiaip nieko nebūtų padariusi, nes šuo sunkesnės kategorijos už ją. Ką tokiais atvejais žmonės daro - sako kaimynui „nu nu nu“? Visa šeima verkia. Jaučiuosi beviltiškai“, - rašė R. Petrauskas.

Vėliau jis patikslino, kad įvykis įvyko viešojoje erdvėje, kaimyno šuo išbėgo pro atvirus kiemo vartelius, kai dukra vedžiojo savo šuniuką.

Socialiniame tinkle visi patarinėjo komentatoriui kreiptis į policiją.

„Neįtikėtina, bet Tuflis dar gyvas. Būklė kritinė, pažeista krūtinės ląsta, sulaužyti šonkauliai, vidinis kraujavimas kažkur ir, svarbiausia, pažeisti plaučiai, dėl ko oras patenka į vidaus ertmes. Šansų labai nedaug, bet darom operaciją, nes viltis miršta paskutinė“, - vėliau socialiniame tinkle paskelbė R. Petrauskas.
Šuniukas po incidento

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė GRYNAS.lt patikino, kad į tokias situacijas turėtų reaguoti miesto, kuriame įvyko incidentas, savivaldybės pareigūnai.

Šuo be pavadėlio ir antsnukio pažeidžia Gyvūnų laikymo mieste taisykles, už tai taikoma administracinė atsakomybė. Taiyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimt devynių iki vieno šimto šešiolikos eurų.

Taip pat šeimininkas gali kreptis į teismą, prašydamas kompensuoti patirtą žalą.

„Tik žinant visas aplinkybes būtų galima spręsti, ar buvo pažeistos Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklės, ir, ar buvo padarytas administracinis teisės pažeidimas. Jeigu būtų nustatyta, kad kuris nors iš šunų (visiškai nesvarbu, kas ką sudraskė) šeimininkų šių taisyklių nesilaikė, jam gali būti taikomos administracinio poveikio priemonės. Bet kuriuo atveju patirtos žalos atlyginimo klausimas būtų sprendžiamas teismo keliu. Akcentuojame, kad Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių priežiūra yra ne tik policijos, bet ir savivaldybės administracijos, o taip pat ir seniūnijų kompetencija“, - GRYNAS.lt teigė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyresnioji specialistė Simona Ludavičiūtė.