Pavasaris – tai gamtos atgimimas. Mėgstantys daržininkauti tik ir laukia tos akimirkos po žiemos, kai galės savo rankomis paliesti dirvą, pasodinti ir pasėti pirmuosius augaliukus. Daržininko butas pavasarį virsta inkubatoriumi, kur daiginami įvairūs augalai būsimam daržui. O neturintys daržo augalus augina tiesiog ant palangių, kurios augalams ūgtelėjus atrodo išties įspūdingai.

Pavasariniai žalumynai, prieskoninės žolelės, paprasčiausi sužaliavę svogūnai, pamerktos lazdyno šakelės ar pirmieji žydintys augalai džiugina mūsų kūną, protą ir sielą. Augalų auginimas net ir namie leidžia mums geriau suvokti savo tamprią jungtį su žeme. Taigi, savo namuose, mokykloje ar vaikų darželyje pabandykime įkvėpti šiek tiek pavasarinės dvasios įkurdami savo žaliąją palangę.

Įrengę savo palangę, ją nufotografuokite ir siųskite vieną nuotrauką su trumpu aprašymu elektroniniu paštu zaliojipalange@gmail.com. Geriausių darbų nuotraukas galėsite pamatyti ir už jas balsuoti socialinio tinklo „Facebook“ Gamtinio ugdymo skyriaus puslapyje bei Žali.lt „Facebook“ puslapyje.

Darbus konkursui reikia pateikti: ikimokyklinukams ir 1–12 klasių mokiniams iki 2014 m. gegužės 9 d., o suaugusiesiems - iki 2014 m. rugpjūčio 31 d.

Šių metų gegužės 24 d. išrinksime konkurso nugalėtojus mokinių bei ikimokyklinukų grupėse, o geriausių darbų autoriai bus kviečiami į VU botanikos sode Kairėnuose vyksiantį konkurso baigiamąjį renginį ir apdovanoti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, VU Botanikos sodo ir Žali.lt diplomais ir dovanomis.

Suaugusiųjų kategorijos nugalėtojai bus skelbiami 2014 m. rugsėjo 24 d.