LGTAO atstovai įžvelgia problemą, jog šuns išvaizda ir genetika gali stipriai skirtis ir šuo, iš pažiūros panašus į pavojingai veislei priskiriamą keturkojį, gali būti visai kitų veislių mišrūnas.
Citata
Šių veislių požymių išvaizdoje turintys šunys mišrūnai pagal naujas įstatymo pataisas būtų konfiskuojami ir nužudomi, nes laikyti tokius mišrūnus Lietuvoje yra draudžiama.

Pavyzdžiui, vienos iš pavojingų šunų veislių, stafordšyro terjerai turi nulinkusias ausis, plačią kaukolę, raumeningą kaklą, plačią krūtinę tamsias akis, stiprias tiesias kojas, raumeningas užpakalines kojas, yra vidutinio ūgio. Ar jūsų šuniui tinka tokie apibūdininmai?

Organizacijos atstovai žada, jog atsiųstų keturkojų nuotraukų tyrimas bus anonimiškas, t.y. niekas neprašys nurodyti savininko išsamių duomenų ar šuns laikymo vietos. Tyrimui reikalingos dvi šuns  nuotraukos (viena stovinčio šuns iš šono, kito šuns priekio). Taip pat būtina nurodyti šuns ūgį ties viršugalviu.

Pavojingų šunų mišrūnų taip pat nebūtų galima laikyti

Šunų nuotraukas vertins sudaryta kelių šunų ekspertų (teisėjų) grupė, nurodydami kiek ir kokių „pavojingos“ šuns veislės požymių turi jūsų augintinis.

Jei patys turite augintinį ar žinote kas iš jūsų artimųjų, draugų norėtų pasitikrinti, ar šuo turi  „pavojingos“ veislės požymių, paraginkite juos siųsti nuotrauką  ir informaciją el.paštu info@gyvunuapsauga.lt

Šių veislių požymių išvaizdoje turintys šunys mišrūnai pagal naujas įstatymo pataisas būtų konfiskuojami ir nužudomi, nes laikyti tokius mišrūnus Lietuvoje yra draudžiama.

Pavojingoms veislėms Lietuvoje priskiriami šie šunys:

1. Amerikiečių Stafordšyro terjeras
Amerikiečių Stafordšyro terjeras
2. Stafordšyro bulterjeras
Stafordšyro bulterjeras
3. Amerikiečių buldogas
Amerikiečių buldogas
4. Argentinos dogas
Argentinos dogas
5. Fila Brasileiro (Brazilų mastifas)
Brazilų mastifas
6. Kangalas (Turkų aviganis)
Kangalas (Turkijos aviganis) (CC-SA/ Aburk Sabuk nuotr.)
7. Kaukazo aviganis
Kaukazo aviganis

8. Pietų Rusijos aviganis

Pietų Rusijos aviganis (CC-SA/ Benutzer Caronna nuotr.