Vitaminingos salotos. Papildyti vitaminų atsargas galima ne tik valgant šviežius vaisius, daržoves ir uogas (nors šis maistas iš tiesų laikomas pačiu vertingiausiu), bet ir visus metus populiarius maisto produktus: pavyzdžiui, kopūstai ir morkos idealiai tinka paprastoms ir daug vitaminų turinčioms salotoms. Su jomis gausite ir daug skaidulų, kurios padės išvalyti iš organizmo toksinus.
Graikinės salotos
Naudingieji riebalai. Be jų pavasarį neapsieisite. Bene pats geriausias pasirinkimas – alyvuogių aliejus. Užpilkite juo salotos – šis aliejus pasižymi vitaminų A, D, E, K gausa. Taip pat į salotas patartina įpjaustyti avokado – jo sudėtyje esantys B grupės vitaminai, vitaminai E, F, taip pat cinkas ir selenas padeda išsaugoti sveikas kepenis, pagerinti odos ir plaukų būklę, slopina uždegiminius procesus.
Alyvuogių aliejus
Daiginti vitaminai. Kviečių daigai ir želmenys – puikus vitaminų šaltinis. Jie turi daug magnio, aminorūgščių, vitaminų C ir E, todėl labai naudingi širdžiai ir smegenims. Įmaišykite daigintų grūdinių kultūrų į salotas, jogurtą, arba valgykite atskirai kaip naudingą ir skanų užkandį.
Želmenys
Medus ir imbieras. Jei vėsų pavasarį norite sustiprinti savo imunitetą, gerkite imbierų gėrimą: patarkuokite šaknies arba supjaustykite ją riekutėmis, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5–10 minučių. Jeigu įdėsite medaus ir citrinos, šis aromatingas gėrimas palaikys virškinamojo trakto, širdies ir kraujagyslių, taip pat kvėpavimo sistemos veiklą.
Imbieras
Vitaminas C. Jo yra ne tik mūsų mėgstamuose citrusiniuose vaisiuose (greipfrutuose, citrinose, apelsinuose), bet taip pat ir ananasuose. Jeigu šiuos produktus vartosite reguliariai, išliksite puikios formos. Vitaminas C padeda stiprinti kraujagysles ir sureguliuoti kraujospūdį.
Citrusiniai vaisiai