Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nepraėjus nei valandai nuvyko minėtu adresu ir pas buto savininkę rado 12 strazdų jauniklių, kuriuos moteris laikė dvejuose narveliuose ir plastikiniame kibire. Moteris neneigė turinti tiek strazdų ir pati prisipažino, kad ji parsinešė kelis strazdų jauniklius ir strazdų lizdą iš šalimais esančio parko, o kitus strazdus, kaip teigė pilietė, jai į namus atnešė kiemo vaikai.

Strazdų jaunikliai buvo laikomi tikrai prastomis sąlygomis – į ankštus narvelius buvo patalpinti po kelis, o tie, kurie netilpo į narvelius, buvo laikomi balkone esančiame plastikiniame tinkleliu uždengtame kibire.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai paaiškino moteriai, kad neturint specialaus leidimo imti laukinius gyvūnų iš gamtos negalima, bei už padarytą pažeidimą pilietei surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir konfiskavo visus strazdus. Strazdų jauniklius aplinkos apsaugos pareigūnai perdavė Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos darbuotojų globai.

Pareigūnai primena, kad neteisėtas laukinių gyvūnų gaudymas, žalojimas, naikinimas, šių gyvūnų ar jų dalių paėmimas iš natūralios aplinkos arba kitoks neteisėtas šių gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų įgijimas, laikymas, perdirbimas, gabenimas ar naudojimas užtraukia baudą nuo 57 iki 115 su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių, šių gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų konfiskavimu ar be konfiskavimo.