Prancūzijoje dar 1930-aisiais vilkai buvo medžiojami taip gausiai, jog rūšis priartėjo prie išnykimo ribos. Tačiau vėliau jie tapo saugoma rūšimi ir dabar, atrodo, populiacija atsigauna.

Maždaug 200 vilkų apsigyveno pietų Prancūzijoje, išsiskirstę į gaujas po maždaug 20 plėšrūnų. Manoma, jog jie atklydo iš Italijos dar 1990-aisiais ir dabar migruoja vis labiau į šiaurę.

Ūkninkas Lionel Serres, auginantis avis kalnų papėdėse, dabar kasnakt turi suginti jas į aptvarą su elektrinėmis užtvaromis. Net ir ėmęsis tokių priemonių ūkininkas šią vasarą neteko 17-os avių, 10 gyvulių yra dingę be žinios.

„Labai daug gyvulių buvo nužudyti arba sužeisti, - BBC žurnalistams teigė L. Serres. - Jie įbauginti, kai kurios avys patyrė tiek streso, kad neišnešiojo jauniklių.“

Ūkininkas tikino, jog jam teko pasamdyti papildomą piemenį, kuris budi prie avių visą naktį.
Lionel Serres – ne vienintelis pasipiktinęs ūkininkas. Alpių keliuose, pietryčių Prancūzijoje kelius puošia ženklai „NE vilkams!“.
200 vilkų neatrodo baisus skaičius, tačiau kita statistika šiurpina: vien per šiuos metus vilkai šalyje 600 kartų užpuolė gyvulius, buvo papjauta apie 2000 avių.

Jausdami spaudimą iš ūkininkų vietos valdininkai davė leidimą nušauti vieną vilką, kuris, manoma, pridaro daugiausiai žalos. Nuo 2004-ųjų Prancūzijoje buvo nušauti vos 4 vilkai. Pagal galiojančius įstatymus, į vilką šauti gali tik valstybės įgaliojimus turintys šauliai, arba piemenys, specialiai apmokyti ir turintys leidimą ginti galvijus.

Leidimo šaudyti vilkus priešininkai tikina, jog avis pjauti gali ir laukiniai šunys ir nėra aiškių įrodymų, jog tai buvo būtent vilkai. Jie primena, jog Prancūzijoje kiekvienas ūkininkas už kiekvieną papjautą gyvulį gauna 130 -ies eurų (apie 450 litų), todėl nereikia dramatizuoti situacijos.

Jean-Francois Darmstaedter, Nacionalinės vilkų apsaugos agentūros atstovas įsitikinęs, jog daug daugiau žalos avims padaro laukiniai šunys (taip pat ir sulaukėję aviganiai), nes jų yra apie 8 milijonus, o vilkų - vos 200. Vis dėlto mokslininkas neneigia fakto, jog medžiodami vilkai gali nukeliauti ilgus atstumus, tad visai tikėtina, jog už dešimtmečio ar dviejų vilkai medžios už 80 ar 100 kilometrų nuo Paryžiaus.