Šis vaizdelis įamžintas vieno iš tuo metu kateryje buvusių turistų, Tony Pescho Ramiajame vandenyne.
Turistai, įšvykę pasiplaukioti kateriu, labai nustebo pastebėję juos besivejantį jūrų žinduolį.

Kateriui plaukiant dideliu greičiu jūrų liūto galva vis išnirdavo tarp vandens purslų. Vienas iš komandos narių nusprendė atidaryti galines dureles ir, visų nuostabai, gyvūnas be skrupulų liuoktelėjo į denį.

Turistai prie vaizdo įrašo rašo, jog pramoginės žvejybos metu jiems pavyko sugauti dvi buriažuvines (angl. - Marlin, ši žuvis gali užaugti iki 900 kilogramų).

„Mūsų gidas sakė, kad taip dažnai nutinka (kad jūrų liūtas vaikosi pramoginius laivus, - red. past.), kai jūrų liūtai yra alkani. Na, keisčiausia akimirka buvo tuomet, kai jis išmetė žuvį ir įsistebeilijo į mus. Nelabai galėjome prognozuoti, ką jis toliau darys. Gidas perspėjo, kad būtume atsargūs, nes bet kas gali nutikti. Tuomet jūrų liūtas pagriebė žuvį ir dingo“, - prie vaizdo įrašo rašo vienas iš denyje buvusių žvejų.

Portalo dailymail.co.uk žurnalistai spėlioja, jog tai gali būti šiame regione pagarsėjęs jūrų liūtas vardu Pepe. Jis taip pat vaikosi motorines valtis, žvejus ir vagia jų laimikį. Tačiau nepaisant ar tai buvo pagarsėjęs jūrų liūtas-vagis, ar naujas vandenyno reketininkas, tądien jis liko sotus.

Vaizdo įrašu pasidalino youtube.com kanalas Viralhog.com