„Tos išmatos yra sušalusios į ledą ir senesnės, todėl negalima sakyti, kad dabar Lietuvos miškuose klaidžioja meška, tai kelių savaičių senumo išmatos ir dabar žvėries gali jau ir nebebūti Lietuvos teritorijoje“, - pasakojo D. Liekis.

Pasak pašnekovo, visiškai normalu, kad meška užfiksuota būtent tame Lietuvos regione: „Tai yra visiškai normalu, nes dabar meškos pabudo iš vadinamojo žiemos miego ir būtent tame regione, kur yra siena su Baltarusija ar Latvija yra fiksuojamos užklystančios meškos, taigi galėjo atklysti ir iki Ignalinos.“

Pasak žurnalisto, dabar meškos yra pabudusios iš žiemos miego ir joms svarbu yra maitintis ir atstatyti savo jėgas, jos ieško maisto, todėl galėjo atklysti į mūsų šalies teritoriją.

Tačiau, anot D. Liekio, žmonėms nerimauti nereikėtų: „Ne tikrai manau, kad neturėtų nerimauti, nes tos išmatos yra ganėtinai senos ir neaišku, kur ta meška dabar jau gali būti, galbūt ji jau Baltarusijoje, be to, meškos vengia žmonių ir pastaruoju metu neteko girdėti, kad būtų buvę kažkokie įvykiai su naminiais gyvūnais tame regione ir t.t.“

GRYNAS.lt jau rašė, kad 2015 m. gegužės mėnesį Lietuvos miškuose taip pat buvo pastebėta meška. Tuomet ji buvo nufotografuota prie medžiotojų šėryklos Biržų rajone.

Gamtininkas, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vyr. specialistas Laimutis Budrys tuomet GRYNAS.lt aiškino, kad meška Lietuvoje nėra neįprastas dalykas. Anot jo, tokių atvejų jau yra buvę. Anksčiau šie gyvūnai į Lietuvą dažniausiai užklysdavo iš Baltarusijos.

Pasak jo, iš toli pamačius šį gyvūną jokiu būdu negalima prie jo artintis ar jo gąsdinti. Tokiu atveju reikia pasistengti nepastebėtam pasišalinti. Žymiai didesnė grėsmė kyla lauke pririštiems gyvuliams. Gamtininkas teigė, jog yra buvę atvejų, kai meška Lietuvoje sudraskė ganyklose laikytus gyvulius.