Panevėžio gamtos mokykloje praėjusią savaitę buvo apgyvendinta raiša gulbė. Sveikų sparnuočių skriaudžiamą paukštį išgelbėjo vienas vyras, rašo "Lietuvos rytas".

Į Gamtos mokyklą patekusi gulbė šią žiemą ne pirmą kartą atsiduria žmonių rankose. Pirmas jos susidūrimas su gelbėtojais įvyko vasario pradžioje pasienyje su Latvija esančiame Saločių miestelyje. Ugniagesiai gavo pranešimą, kad Mūšos upėje yra į ledą įšalusi gulbė. Nuvykę gelbėtojai išvadavo paukštį. Gulbei buvo sulaužyta viena koja. Dėl to baltaplunksnė mažiau judėjo ir įšalo į ledą.

Gelbėtojai pastebėjo, kad ji yra žieduota Lietuvoje. Iš ledo išgelbėtas paukštis buvo nugabentas į Pasvalį ir perduotas veterinarijos specialistams. Tris savaites gulbė praleido pas žmones. Jos koja sugijo, tačiau paukštis liko raišas ir sunkiai judėjo.

Veterinarijos gydytojas patarė jėgas atgavusią gulbę išleisti į laisvę. Ji atsidūrė Lėvens upėje properšoje šalia kitų ten plaukiojančių gulbių.

Netrukus į Pasvalio aplinkos apsaugos agentūrą pasipylė pasvaliečių skambučiai. Žmonės informavo, kad vienai Lėvenyje žiemojančiai gulbei reikia pagalbos – esą šlubuojantį paukštį skriaudžia kitos gulbės. Jos muša ją sparnais ir kapoja snapais, neleisdamos išlipti į krantą ir palesti.

Vienam tokiam lesintojui neatlaikė širdis – skriaudžiamą, sunkiai judantį paukštį jis pasiėmė į glėbį ir parsinešė namo.