Prieš mėnesį į Toronto (JAV) zoologijos sodą buvo atvežta „gėjų“ pingvinų porelė (Buddy ir Pedro), kuri lizdu dalinosi jau vienerius metus. Sodo darbuotojai juos išskyrė per prievartą, bet toks veiksmas susilaukė dalies lankytojų ir visuomenės pasipriešinimo.

Panašu, kad jų draugystei vistiek atėjo galas. Buddy susirado patelę Farai ir paliko Pedro, kuris dabar jaučiasi labai vienišas, rašo BBC.

Toronto zoologijos sodo paukščių kuratorius Tomas Masonas pasakojo, kad Buddy susiporavo vos po trijų dienų nuo išskyrimo. Tuo tarpu Pedro jau kurį laiką sekioja paskui kitą patelę Thandiwey, bet ši jam nerodo didelio dėmesio.

T. Masono teigimu, Buddy ir Pedro santykiai buvo socialinio, o ne seksualinio pobūdžio. GRYNAS.lt rašė, kad pingvinai nėra gėjai, tiesiog dėl vienišumo pradeda gyventi kartu, kol nesiranda kitos poros.

Pirminis sumanymas buvo išskirti pingvinus laikinai. Jei nei vienas jų nebūtų susiradęs poros, tuomet jiems vėl būtų leista gyventi kartu. Afrikos pingvinai yra nykstanti rūšis, todėl norima, kad nelaisvėje gyvenantys gyvūnai susilauktų kuo daugiau palikuonių.

Vienas Kinijos zoologijos net leido dviems „gėjams“ pingvinams įsivaikinti pingviniuką ir teigia, kad jokių rūpesčių dėl to nekilo.