Didžiojo plūdvorio kūnas – rudas, su šilkiniu blizgesiu, nusėtas mažais baltais taškeliais. Voro dydis – 1-2 cm, patelė už patinėlį gali būti net iki centimetro didesnė.

Lietuvoje ši rūšis – itin reta ir saugoma nuo 2000 m. Mūsų šalyje yra žinomos keturios radavietės: Vabalninke (Biržų r.), Vievio apylinkėse (Trakų r.), Puvočių apylinkėse (Varėnos r.), Žuvinto rezervate (Alytaus r.). Įdomu tai, kad šis voras ilgai buvo maišomas su juostuojoju plūdvoriu, todėl jo paplitimas iki šiol nėra aiškus.

Didysis plūdvoris nuo juostuotojo skiriasi šviesesne spalva ir ne tokiomis ryškiomis juostelėmis ant kūno. Šis voras ypatingas tuo, kad laikomas pusiau vandens voru – gyvena pusiau užpelkėjusiuose vandens telkiniuose, pelkėtose pievose ir miškuose. Ši saugoma rūšis, esant pavojui, turi gebėjimą panerti po vandeniu. Minta į vandenį įkritusiais nariuotakojais. Patelė, pasak Lietuvos raudonosios knygos, kartais gali suėsti patiną.

Didieji plūdvoriai nyksta dėl nedidelių, pelkinių vandens telkinių sausinimo, todėl norint šią rūšį išsaugoti reikia išsaugoti jiems tinkamus gyventi biotopus – griovius, kanalus ir kitus mažus pelkėtus telkinius.

Informacija parengta pagal Wikipedia ir Lietuvos raudonąją knygą