Kauno botanikos sode - ypatingas įvykis. Čia netikėtai išsirito vienas didžiausių ir gražiausių pasaulio drugių saturnija. Juo pasigrožėti bus galima vos kelias dienas, vėliau egzotinis vabzdys sunyks, rašo "Lietuvos žinios".

Paprastai pavasarį Kauno botanikos sodas lankytojus pakviečia stebėti, kaip šimtai lėliukių virsta drugeliais. Šįmet iš Anglijoje veikiančios drugelių fermos į Lietuvą pargabentos 12 rūšių drugelių lėliukės. Apskaičiuota, kad jos turėjo ristis per šv. Velykas. Tuomet Botanikos sode įrengtame drugių namelyje buvo galima matyti daugiau nei šimtą margaspalvių skraidūnų.

Tačiau saturnijos tuomet iš kokonų neišsirito. "Manėme, kad drugeliai sunyko dėl nepalankaus klimato, bet kelias lėliukes vis dėlto pasilikome. Ir štai - šiomis dienomis sulaukėme staigmenos", - džiaugėsi Botanikos sodo direktorė Vida Mieldažienė.

Išskleistų Saturnijos sparnų plotis - net iki 25 cm. Pietryčių Azijos tropikuose ir subtropikuose gyvenantys šie egzotiniai drugiai yra naktiniai, patinėliai truputį mažesni nei patelės. Jie niekuo nesimaitina ir gyvena tik savaitę. Pagrindinė gražuolių saturnijų funkcija - daugintis.