Po savo partnerės mirties paukštis nebendravo su kitais gentainiais, buvo atsiskyręs nuo grupės ir beveik atsisakė maisto.

Paukščiui buvo suteikta skubi veterinarinė pagalba, gydytojai kovojo dėl jo gyvybės, tačiau jis buvo per daug nusilpęs.

„Jis tiesiog nenorėjo gyventi be savo partnerės“, - sakė zoologijos sodo darbuotoja.

Gulbė mirė metų pradžioje, kai zoologijos sodo lankytojas davė jai duonos su siuvimo adata viduje.

Ką apie tai mano Lietuvos ornitologai? Vytautas Jusys teigė, kad tai jam iš tiesų primena pasaką. „Šiaip nemanau, kad toks įvykis nutiko dėl paukščio partnerio žūties. Mano manymu, gamtoje tokie dalykai nevyksta. Šiuo atveju turbūt gulbinas buvo susirgęs arba susižeidęs, tai man daugiau primena pasakos motyvus, tokį nutikimą esu girdėjęs tik vienoje dainoje apie gulbes“, - juokavo ornitologas V. Jusys.

Tačiau ornitologas Darius Musteikis yra visiškai kitokios nuomonės, anot jo, gulbinas tikrai galėjo pasirinkti tokį likimą dėl porininkės mirties: „Taip, toks atvejis tikrai galėjo būti, gulbės yra labai ištikimos, praktiškai visam gyvenimui. Jeigu šie paukščiai susiburkuoja į porą ir  gyvena 5-8 metus kartu,  žuvus patelei gulbinas gali numirti iš sielvarto. Jis neieško kitos poros, nevalgo, atsiskiria nuo gulbių bendruomenės ir paprasčiausiai dėl nevilties susinaikina pats save. Tokie atvejai būdingi būtent šiems paukščiams. Pasitaiko ir tokių nutikimų, kai patelė mirus gulbinui pasirenka tokiu būdu nutraukti savo gyvenimą, tačiau tai daug labiau būdinga patinams. Tikrai tokie įvykiai pasitaiko, žinoma, būna ir išimčių, tačiau galima drąsiai teigti, kad apie 80 proc. gulbių, gyvenančių ilgą laiką poroje, nutraukia savo gyvenimą mirus partneriui. Gulbės dažniausia žūsta skrisdamos ir atsitrenkdamos į elektros tinklus, žiemos metu sušąla arba jas kartais kokie nors plėšrūnai sužeidžia ir suėda.“

Kitas nutikimas įvyko Kinijoje, kuomet mirus motinai nusiskandino gulbės jauniklis. Samneksijos miestelyje buvo pastebėtas jaunas paukštis, esantis netoliese mirusios senyvo amžiaus vandenyje plūduriuojančios gulbės. Bandydamas atkreipti motinos dėmesį,  gulbės palikuonis pradėjo skleisti garsus, plasnojo sparnais, tačiau nesulaukęs atsako panardino  galvą po vandeniu. Po kelių minučių gulbės jauniklis buvo negyvas, rašo metro.co.uk.