Kur­šė­nų gam­ti­nin­kų cent­re dau­gė­ja gand­rų, nu­ken­tė­ju­sių nuo stip­rių vė­jų. Į elekt­ros lai­dus ar iš li­zdų nu­blokš­ti paukš­čiai gel­bė­ja­mi rū­pes­tin­gų žmo­nių. Gam­ti­nin­kų cent­re slau­go­mi gand­rai iš vi­so kraš­to, rašo „Šiau­lių kraš­tas“.

Ža­rė­nų (Šiau­lių ra­jo­nas) kai­mo pa­kraš­ty­je gy­ve­nan­tis Vir­gi­li­jus Vait­kus, vė­lų va­ka­rą, apie vie­nuo­lik­tą va­lan­dą, va­žia­vęs na­mo, sa­vo bul­vė­se pa­ma­tė kaž­ką įtar­ti­nai bo­luo­jant. At­ro­dė pa­na­šu į su­si­len­ku­sio žmo­gaus si­lue­tą. Vir­gi­li­jus pa­ma­nė, kad į bul­ves įsi­su­ko va­gis. Dar rik­te­lė­jo, kad jį iš­bai­dy­tų.

Ry­tą drau­ge su jam tal­ki­nan­čiu vy­ru pa­ma­tė bul­vė­se sto­vin­tį gand­rą. Jis il­gai ne­si­trau­kė iš tos pa­čios vie­tos. Ki­lo įta­ri­mų, kad paukš­čiui kaž­kas ne­ge­rai.

Priė­ję pa­ma­tė, kad jo spar­nas nu­ka­ręs.

Vy­rai gand­rą su­ga­vo, par­si­ne­šė į na­mus. Lū­žu­sį spar­ną pa­ri­šo tvars­čiu. Apie su­žeis­tą­jį te­le­fo­nu pra­ne­šė Kur­šė­nų kū­ry­bos na­mų Gam­ti­nin­kų cent­rui bei „Šiau­lių kraš­to“ re­dak­ci­jai.

Jį bu­vo ban­dy­ta pa­šer­ti su­gau­tais ka­ro­siu­kais. Kai į so­dy­bą at­vy­ko Kur­šė­nų gam­ti­nin­kų cent­ro va­do­vas Vy­tau­tas Uo­sis, žu­ve­lės gu­lė­jo ne­pa­lies­tos.

Ma­no­ma, kad vė­jo gū­sis vie­ną iš jau­nik­lius au­gi­nan­čių gand­rų bus bloš­kęs į elekt­ros lai­dus. Dau­gu­ma gand­rų į Gam­ti­nin­kų cent­rą pa­te­ko pra­siau­tus šios va­sa­ros vėt­roms.

Du gand­riu­kai po aud­ros at­vež­ti iš Jo­niš­kio, dar du – iš Kel­mės ra­jo­no, nuo Už­ven­čio.

Ak­me­nės ra­jo­no ap­lin­kos ap­sau­gos agen­tū­ros ve­dė­jas Au­gus­ti­nas Len­ku­tis at­ve­žė jau ant­rą gand­rą. Abu jie – vie­no­dai pa­žeis­tais spar­no kau­lais. Gam­ti­nin­kų cent­ro va­do­vas V. Uo­sis spė­lio­ja, ar jie ne­bus ta­pę bra­ko­nie­rių tai­ki­niu.

Beržt­vų kai­mo ne­to­li Kur­šė­nų gy­ven­to­jas Vy­tau­tas Mi­la­šaus­kas at­ve­žė gand­riu­ką su­ža­lo­ta ko­ja. Jis ap­si­vy­nio­jo liz­de bu­vu­siu špa­ga­tu, o mo­ky­da­ma­sis skrai­dy­ti, iš­kri­to iš liz­do.

Gam­ti­nin­kų cent­ro dar­buo­to­ja Da­na Ka­čins­kie­nė, su žirk­lė­mis ran­ko­je iš­pai­nio­da­ma gand­riu­ką, ap­stul­bo prie dvie­jų jo ko­jų pa­ma­čiu­si ir tre­čią­ją. Nu­kir­pus špa­ga­tą, ji nu­kri­to. Ma­tyt, ši ko­ja – į tą pa­čią vir­vu­tę įsi­pai­nio­ju­sio ki­to gand­riu­ko.