Dėsninga, kad kovo 20-ąją minima ir Pasaulinė Žemės diena. Diena, kai turime pagalvoti ne tik apie save, ne tik apie savo rūpesčius ir godas, ne tik apie slegiančias bėdas ir džiaugsmingus rūpesčius, bet ir apie mūsų planetą, mūsų gamtą, mūsų pareigą Žemei ir viskam, kas joje šalia mūsų gyvena.

Gal todėl ir pavasaris šįmet toks ankstyvas ir šiltas, ir žiema šalčiu nedvelkė, gal todėl saulė ką tik mums padangę nušvietė spalvinga pašvaiste ir pati lyg susigėdusi tuoj slepiasi už mėnulio. Visi šie ženklai mums sako viena: susimąstykime – ne mes esame šios planetos valdovai ir vienvaldžiai šeimininkai, dangus ir gamta yra aukščiau mūsų, aukščiau bet kokio gyvybės egzistavimo mirksnio Visatos amžinybėje.

Galbūt mes jau beviltiški, nebe pasikeisime, nebe pakelsime galvos nei į dangų, nepažiūrėsime nei ką suminame po kojomis. Tai gal bent išauginkime jaunąją kartą, kuri bus neabejinga aplinkai, gamtai, Žemei. Gal pabandykime vaikų galvelėse pasėti tą atjautos gamtai sėklą, kuri sudygtų šimtais ir tūkstančiais gerų darbų gamtai. Kasmet kovo 20-ąją iš visų Lietuvos kampelių į didžiulį būrį susirinkdavo šimtai mažųjų gamtos bičiulių, kad tvirtai pasakytų:

„Mes esame gamtą mylintys vaikai, Lietuvos ir šios žemės gyventojai, tos brangiausios Žemės, kurią kasdien mindome po savo kojomis, tačiau mes pasižadame ją tausoti ir globoti. Mes susibūrėme tam, kad pasakytume visiems, jog sustabdysime tuos, kurie niokoja gamtą ir nesvarbu, kas tai būtų – ar prezidentas, ar ministras, ar tėtis ir mama, ar geriausias draugas. Mes esame šios Žemės piliečiai ir pasižadame visomis išgalėmis ginti savo Žemę, ginti savo teisę į švarią aplinką. Mes norime palikti Žemę dar gražesnę."

Visgi šventinės dienos ateina ir praeina, o gamta gyvena toliau. Taigi kas šiuo metu vyksta gamtoje, galite išvysti Lietuvos laukinės gamtos fotografų klubo NATUREPHOTO.LT geriausiose savaitės nuotraukose.