Google Street View“ programa susilaukė didžiulio pasisekimo, dabar panašios sėkmės tikisi ir „povandeninis“ jos variantas „Seaview“. Australijos okeanologai, bendradarbiaudami su „Google“, kuria galimybę visiems norintiems panardyti po Didįjį barjerinį rifą.

Kvynslendo universiteto (Australija) mokslininkai užsitikrino paramą moksliniam ir visuomeniniam projektui. Mokslininkai nori dar kartą įvertinti Didžiojo barjerinio rifo sveikatos būklę, pasinaudodami naujausiomis technologijomis. Kita projekto dalis – viešinimas. Okeanologai siekia, kad visi norintys galėtų pamatyti kerintį rifų grožį ir suprastų, kodėl verta jį išsaugoti.

O saugoti rifus verta ne tik dėl jų grožio. Nors koraliniai rifai teužima 1 proc. vandenynų ploto, juose gyvena per 25 proc. visų žinomų jūros gyvūnijos rūšių, iš kurių - net 4000 žuvų.

Šiuo metu yra nufotografuota tik 20 taškų iš daugiau nei 2300 km ilgio Didžiojo barjerinio rifo, tačiau visos fotografijos nepriekaištingos kokybės. Nuotraukos sujungtos į visumą ir konkretų tašką galima apžiūrėti 360 laipsnių panoraminiu kampu. Nauji taškai atsiras vystantis projektui. Ateityje ketinama pridėti ir kitus pasaulio rifus bei parengti videoekskursijas.