Šviežių vaistažolių, įdarytų cukinijų, moliūgų sriubos, kepamų obuolių kvapai šiuo metu sklinda Lietuvos mokyklose bei globos namuose, kurie nuo pavasario dalyvauja sveikos gyvensenos akcijoje „Eko karta žalia stotelė“.

Jos metu, vaikai sėjo, sodino įvairiausius augalus, želdino aplinką ir dabar džiaugiasi ne tik derliaus gausa, neišdildomais atradimų įspūdžiais, bet ir prizais. Siekdami paskatinti jaunuosius daržininkus, šiais metais, akcijos organizatoriai, jaunimo iniciatyvinė grupė „Eko karta“ bei UAB agrofirma „Sėklos“ išrinko penkias „žaliausias“: mokyklų komandas, panorusias dalyvauti specialiame aplinkos želdinimo konkurse „Žalia žalia, kur dairaisi“. Apie konkursą pasakoja, viena jo organizatorių, UAB agrofirmos „Sėklos“ atstovė Ramunė Monkevičienė:

„Mūsų tikslas – siekti, kad vaikai pamiltų augalus ir taptų kūrėjais, atsakingais aplinkos puoselėtojais. Jaunimas pranoko mūsų lūkesčius ir labiausiai nustebino savo užsidegimu. „Tai fantastiškiausias dalykas mano gyvenime“, „kaip pas močiutę kaime“, „išmokau daryti tai, ko nemokėjau“ – tai tik kelios mokinių mintys apie tai, ką jie išgyveno. Buvo itin sunku išrinkti laimėtojus, todėl renkant prizininkus kruopščiai žiūrėjome ne tik į rezultatus, bet ir į dalyvių norą tęsti aplinkos grąžinimo darbus“.

2012-ų metų „žaliausia“ ugdymo įstaiga komisija vieningai išrinko Jonavos vaikų lopšelio - darželio „Dobilas“ komandą, kuri pavasario – vasaros metu apsėjo net 210 m2 žemės plotą. Antroji vieta atiteko Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos moksleiviams, pasodinusiems 600 pačių sudaigintų daigų. Trečiąją vietą iškovojo Jurbarko Vytauto Didžiojo vidurinės mokyklos komanda, į kurią įsitraukė daugiau nei 150 jaunųjų aplinkos puoselėtojų.
Aplinka besirūpinančių mokyklų statusą taip pat įgijo Tauragės „Šaltinio“ pagrindinė mokykla bei Gelgaudiškio specialioji mokykla.