Kovo 30 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ekipažas dirbo Zarasų rajone. Vykstant akcijai ,,Lydeka-2015”, ypatingas dėmesys skiriamas vandens telkinių apsaugai nuo neteisėtos lydekų žvejybos.

Kontroliuojant Luodžio ežero pakrantes, buvo pastebėtas link ežero einantis pilietis. Iš pradžių pareigūnams jis jokio įtarimo nesukėlė, kadangi buvo lengvai apsirengęs, be aulinių batų. Kai po keliolikos minučių į sodybą grįžo nešdamas baltą maišą, aplinkosaugininkai įtarė, kad jame gali būti tinklas. Nespėję net prieiti sodybos kiemą, pareigūnai pamatė dviračiu Salako miestelio link išminantį matytą pilietį. Ant dviračio buvo tas pats maišas.

Sustabdytas, Utenos GGAI darbuotojams gerai žinomas V. S. nesigynė, kad žvejojo statomu tinklu, kurį prieš pora dienų pastatė brisdamas pakrante. Maiše buvo 4 lydekos ir 1 kg kuojų. Pažeidėjas aiškino, kad labai jau norėjosi išgerti alaus, todėl nedelsdamas sumanė sugautą žuvį parduoti ir už gautus pinigus numalšinti troškulį. Deja, nepavyko.

Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta administracinė bauda pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį ir už neteisėtai sugautą žuvį bus pateikta pretenzija dėl gamtai padarytos žalos atlyginimo. O žala tikrai ne maža – 643,78 euro.