Pagal teisės aktų reikalavimus vidutinė paros kietųjų dalelių koncentracija neturi viršyti ribinės vertės (50 mg/m³) daugiau kaip 35 dienas per metus. 2013 m. Šiaulių oro kokybės tyrimų stotyje vidutinė paros KD10 ribinė vertė buvo viršyta 49 dienas per metus.

Palyginti su 2012 m., šio teršalo vidutinių paros ribinių verčių viršijimų skaičius Šiauliuose padidėjo 40 %. Kietųjų dalelių koncentracijos padidėjimas buvo fiksuotas tiek dėl šalčių padidėjus teršalų išmetimams iš energetikos įmonių, individualių namų šildymo įrenginių, tiek dėl transporto keliamos taršos, kai teršalų sklaidos sąlygos pablogėdavo.

Deja, Šiauliuose didėja oro užterštumas benzo(a)pirenu. Šis teršalas atsiranda dėl kuro deginimo ir degalų naudojimo. Pernai jo koncentracija Šiauliuose viršijo Lietuvos ir ES teisės aktuose nustatytą metinę siektiną vertę (1 ng/m³) ir buvo 1,76 ng/m³. Palyginti su 2012 m., šio teršalo koncentracija Šiauliuose padidėjo 11 %.

Kiti oro kokybės vertinimo rodikliai (vidutinė metinė azoto dioksido, benzeno, švino, arseno, kadmio, nikelio koncentracija, maksimalios azoto dioksido, anglies monoksido, sieros dioksido vertės, ozono siektina vertė) neviršijo nustatytų normų. ūpintis, kad teršalų koncentracija ore neviršytų nustatytų normų – savivaldybių pareiga. Taip jas įpareigoja Aplinkos oro apsaugos įstatymas.