Ukmergės rajono agentūros pareigūnai uždavė Lėno kaimo gyventojus - tėvą su sūnumi ankstų šeštadienio rytą sulaikė su įkalčiais prie Lėno ežero. Pasigirdus kalboms apie nelegaliai pagautas žuvis siūlančius pirkti šio kaimo gyventojus tėvą ir sūnų O.Ž. ir E.Ž., buvo operatyviai organizuota pasala prie Lėno ežero. Šie asmenys žinomi Ukmergės aplinkosaugininkams.

Kadangi pažeidėjai labai atsargūs, inspektorių pasalos metu nebuvo naudojamas tarnybinis automobilis, uniformos ir kiti aplinkosaugininkų skiriamieji ženklai.

Vos prašvitus O.Ž. ir E.Ž. pasirodė pakrantėje. Įdėmiai apžiūrėję ežerą, jie paėmė nendrynuose buvusią paruoštą guminę valtį ir vienas iš jų išplaukė tikrinti tinklų, o kitas tuo metu labai įdėmiai stebėjo padėtį krante, pasiruošęs bet kada įspėti apie pavojų.

Patikrinęs ežere pastatytą tinklą, pažeidėjas išėmė jame buvusią žuvį, o tinklą vėl pastatė žvejybai. Parplaukęs į krantą, jis paslėpė valtį ir kartu patraukė namų link. Tuomet jie ir buvo sulaikyti. Su savimi turėjo sugautas žuvis – dvi lydekas, karšį ir kuoją.

Iš netikėtumo jie jokių versijų nebekūrė ir sutiko parodyti, kur pastatė tinklą ir paslėpė valtį. Pažeidėjams gali būti skirtos iki 300 eurų siekiančios administracinės baudos ir teks atlyginti apie 350 eurų padarytą žalą žuvų ištekliams, be to bus konfiskuota valtis ir tinklas.