Palangos miesto savivaldybės komunalinio ūkio skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Vizgirdo teigimu, ši žiema didelių problemų nesukėlė.

Labiausiai nukentėjo centrinė dalis, nuo Rąžės žiočių iki Palangos tilto.

Kaip tik dabar imta ruoštis atlikti smėlio siurbimo darbus. Juos planuojama atlikti iki birželio 1 dienos. Dabar vykdomi parengiamieji darbai - tiesiami vamzdžiai, montuojamas vamzdynas smėliui siurbti, žemsiurbės smėlį trauks iš beveik 20 m gylio ir plukdys jį į Palangą.

„Žiema buvo palanki: šalta, ledas, žiemos metu audrų mažai, tad ir nuostoliai mažesni, palyginus su praėjusiais metais“, - teigė komunalinio ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Vizgirdas.

Jam antrino ir Neringos savivaldybės atstovai, teigdami, kad šiais metais Kuršių nerijos paplūdimiai didelių nuostolių nepatyrė. Anot jų, daugiausia nukentėjo apsauginis kopagūbris ties Preila.

Nors gamta šią žiemą Lietuvos pajūrio paplūdimiams didelės žalos nepadarė, Gamtos apsaugos departamento direktorius Laimutis Budrys GRYNAS.lt teigė, kad ir šiais metais planuojama išpilti beveik 300 tūkstančių kubinių metrų iš jūros dugno paimto smėlio įvairiuose paplūdimių ruožuose.

Prasidėjo paskutinis, trečiasis Baltijos pajūrio juostos atkūrimo ir išsaugojimo etapas, kurio metu bus siekiama užtikrinti, kad paplūdimiai būtų aprūpinti smėliu ir tinkamai paruošti.

Europos Sąjunga paplūdimių atkūrimui 2004–2006 m. yra skyrusi 5,6 mln. litų, 2006–2008 m. – 5,7 mln. litų, o trečiajam etapui bus skirta 14 mln. litų.