Trečiadienį pagal gautą informaciją dėl galimai neteisėtos povandeninės žūklės Avirio ežere, Veršių k., Leipalingio sen., Druskininkų savivaldybėje, Druskininkų aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai operatyviai organizavo akciją „Povandenininkai“. Pareigūnai, nuvykę prie Avirio ežero, nustatė, kad pilietis R. S., gyvenantis Kauno mieste, ežere žvejojo neleistinu būdu, tai yra povandeninei žvejybai naudojo autonominę povandeninio nardymo įrangą (aukšto slėgio balioną su kompresorine liemene) ir povandeninei žvejybai skirtą šautuvą su savadarbe trišake strėle.

Druskininkų agentūros pareigūnams sulaikant pil. R.S, nustatyta, kad jis neteisėtai ir neleistinu būdu turėjo sugavęs dvi lydekas, mažesnes negu leistina. Pagal galiojančias taisykles draudžiama gaudyti mažesnes nei 45 cm ilgio lydekas.

Pažeidėjas paaiškino, kad norėjo draugei parodyti, kaip galima pagauti žuvį. Tokio povandeninės žūklės būdo parodymas pažeidėjui užtraukia administracinę atsakomybę pagal ATPK 87 str. 3 dalį. Šioje dalyje numatyta, kad „Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą), – užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiolikos iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu“. Paimta nardymo įranga ir povandeninės žūklės šautuvas bus konfiskuota. Taip pat pažeidėjas turės atlyginti žalą, padarytą žuvų ištekliams, kuri sudaro apie 290 eurų.
Naro sugautos lydekos