„Naudotos baterijos paštuose priimamos jau nuo 2011 metų. Per šį laikotarpį pastebėjome, kad atliekų rūšiavimas gyventojams yra labai aktualus. Vien praėjusiais metais paštuose surinkome daugiau kaip pusę tonos naudotų baterijų, taigi į kiekvieną paštą vidutiniškai buvo sunešta po 10 kg baterijų. Tikimės, kad gyventojai ir toliau rūpinsis savo aplinka ir aktyviai rūšiuos atliekas“, – teigė Lietuvos pašto Ūkio valdymo departamento direktorius Algirdas Činikas.

„Labai džiaugiamės augančiu baterijų ir galvaninių elementų surinkimo vietų skaičiumi. Manau, kad paštuose pastatytos baterijų surinkimo dėžutės bus patogi vieta gyventojams, norintiems ekologiškai atsikratyti netinkamų naudoti baterijų“, – džiaugėsi UAB „Žalvaris“ komercijos direktorius Sigitas Ašmonas.

Specialias naudotoms baterijoms skirtas dėžutes Lietuvos pašto klientai galės rasti visuose paštuose, išskyrus mobiliuosius paštus. Dėžutės stovės matomose ir visiems prieinamose vietose. Surinktos baterijos vėliau bus atiduodamos perdirbti.

Aplinkosaugos specialistai primena, kad baterijose ir akumuliatoriuose gali būti pavojingų medžiagų: švino (Pb), kadmio (Cd), gyvsidabrio (Hg), todėl baterijų atliekas griežtai draudžiama mesti į bendruosius komunalinių atliekų konteinerius. Nerūšiuojamos pavojingosios atliekos, kartu su buitinėmis atliekomis patekusios į sąvartynus, irdamos gali prasiskverbti į dirvožemį, užteršti gruntinius vandenis ir šitaip pakenkti aplinkai ir žmonių sveikatai. Todėl be galo svarbu tokias atliekas išskirti iš bendro atliekų srauto ir priduoti į tam skirtas vietas.

Daugiau informacijos, kur galima palikti naudotas baterijas, rasite svetainėse www.zalvaris.lt, www.epa.lt arba www.senosbaterijos.lt.