Panašu, kad Lietuvoje bus dar šiek tiek švariau, nes jau greitai tarp besimėtančių šiukšlių turėtume neberasti nešiojamų baterijų. Pradėjus mokėti pinigus už naudotų automobilių akumuliatorių supirkimą, šių pavojingų atliekų, išmestų netinkamoje vietoje, beveik neliko. Panašaus efekto tikimasi pradėjus supirkinėti ir naudotas baterijas. 

Antradienį Gamintojų ir importuotojų asociacijos direktorius Alfredas Skinulis, bendrovės „EMP recycling“ generalinis direktorius Almontas Kybartas, bendrovės „Ekstara“ generalinis direktorius Rimantas Gaudutis ir bendrovės „Atliekų tvarkymo centras“ vykdančioji direktorė Kristina Štelmokaitienė pasirašys susitarimą, po kurio pradės veikti nešiojamųjų baterijų supirkimo sistema.

Susitarimo dalyviai įsipareigos bendrai veikti tam, kad panaudotos nešiojamosios baterijos būtų superkamos, o ne pakliūtų į aplinką.

Žadama, kad supirkimą finansuos Gamintojų ir importuotojų asociacija. Kiek bus mokama už naudotas baterijas, susitarimo dalyviai žada pranešti antradienį.