Kaip rašo lžinios.lt, senas padangas galima atiduoti į didelių gabaritų atliekų aikšteles arba palikti naujų padangų pardavėjams. Pastarieji privalo priimti tiek senų padangų, kiek klientas nuperka naujų. Automobilių servisai, kurie keičia padangas, senųjų priimti neprivalo, nebent servise patys užsiima naujų padangų prekyba.

Savo ruožtu servisai dažniausiai sutinka padangas paimti už papildomą mokestį - apie 5 litus už vienetą. Bet asmenų, nematančių prasmės mokėti už savo šiukšles, vis dar netrūksta. Dažnas tautietis padangas numeta kur nors pakampėse prie daugiabučių, konteineriuose ar pamiškėse, nors visose savivaldybėse jų galima atsikratyti ir neteršiant gamtos. Tam yra skirtos didelių gabaritų atliekų aikštelės. Jose žmonės kasmet gali nemokamai palikti iki penkių nebereikalingų padangų.

Dar prieš keletą metų stambių atliekų aikštelių labai trūko, iki metų pabaigos kiekviena savivaldybė privalo turėti bent po vieną tokią aikštelę. Didelių gabaritų atliekų surinkimo vietų sąrašas skelbiamas Aplinkos ministerijos interneto svetainėje. Jame išvardytos 62 jau esamos ir 60 planuojamų įrengti aikštelių. Visą aikštelių sąrašą galite peržiūrėti čia.

GRYNAS.lt reportažas. Kaip teisingai atsikratyti senais švirkštais, termometrais, padangomis ir baldais?

Uostamiestyje taikoma išimtis – gyventojai senas padangas gali palikti prie buitinių atliekų konteinerių. Šios atliekos surenkamos kartą per savaitę.