Susitikimų bei diskusijų su visuomene ciklą tęsiantys Lietuvos europarlamentarai Rolandas Paksas bei Juozas Imbrasas  „EMP recycling“ (EMP) įmonėje aplankė šaldytuvų, televizorių perdirbimo cechus, apžiūrėjo naujausius atliekų smulkinimo įrenginius, atliekų sudėties tyrimų laboratoriją.

Europarlamentarams vizito metu  labiausiai rūpėjo įmonėskasdienybė, todėl į pokalbius ir diskusijas  buvo įtraukiami tiek įmonės vadovai, tiek įvairias operacijas cechuose atliekantys darbuotojai.

Parlamentarus nustebino,  kad  įmonėje šiuo metu dirba 193 darbuotojų, kurių mėnesinis darbo užmokesčio fondas siekia 850-900 tūkst. Lt, o į valstybės kasą įvairių mokesčių pavidalu kas mėnesį sumokama apie 450 tūkst. Lt. Kineskopų perdirbimo cecho darbuotoja Gelena Kučinskienė parlamentarams atskleidė ir savo „užmokesčio“ virtuvę – jos kasmėnesinis  atlyginimas priklauso nuo rezultatų ir atskaičius visus mokesčius svyruoja apie 1700 Lt.
 
R. Paksas pabrėžė, kad įmonės, kurios nuolat domisi tiek vadybos, tiek gamybinių procesų naujovėmis ir į šias sritis su didžiausia grąža sau ir šaliai sugeba investuoti tiek savo, tiek įvairių ES fondų lėšas, turėtų būti Lietuvos ateitis. Parlamentarai susitikimo metu  sau pasižadėjo, kad  dės visas pastangas,  kad tokio tipo įmonių  verslo vystymui  nebūtų sudaromos kliūtys tiek ES, tiek atskirose valstybėse narėse.

Šis vizitas – Lietuvos europarlamentarų įvairiuose regionuose vykstančių susitikimų dalis. Jų metu vertinama 2007-2013 metų ES finansavimo laikotarpiu įgyta patirtis, aiškiai įvardijant gerąją patirtį ir pasitaikiusias neefektyvumo priežastis tam, kad naujasis 2014-2020 metų finansavimo laikotarpis būtų daug skaidresnis ir atneštų kuo didesnę naudą šaliai.