Kaip informuoja Lietuvos ornitologų draugija, atlikta analizė rodo, kad kasmet Europoje sumedžiojama daugiau nei 100 milijonų paukščių. Tarp 27-ių Europos valstybių „lyderiauja“ Prancūzija, kur per metus nušaunama 25 milijonai sparnuočių. Po jos seka Jungtinė Karalystė (22 mln.) ir Italija (17 mln.).  Džiugu, jog Lietuva yra šios liūdnos statistikos „autsaiderė“, o mažiau paukščių nušaunama tik mažiausioje ES narėje – Liuksemburge.

Atskirai būtina pabrėžti, kad tai tik 27 šalių statistika, nepamirštant, kad ji neapima gilias paukščių medžioklės tradicijas turinčių didelių valstybių – Rusijos, Ukrainos, kaimyninės Baltarusijos. Taigi, paukščių sumedžiojimo mastai visoje Europoje yra žymiai didesni. Taip pat būtina akcentuoti, kad čia pateikti tik oficialiai registruoti sumedžiotų paukščių skaičiai. Įvertinant nelegalios medžioklės mastus, ypač pietinėje Europoje, pasak skirtingų autorių,  realiai nušaunamų paukščių skaičius, lyginant su oficialia statistika, yra mažiausiai 1,5-2 kartus didesnis. Jau nekalbant apie saugomas rūšis, kurios oficialiai nėra medžiojamos. 
Citata
Kasmet Europoje sumedžiojama daugiau nei 100 milijonų paukščių. Tarp 27-ių Europos valstybių „lyderiauja“ Prancūzija, kur per metus nušaunama 25 milijonai sparnuočių.

Taigi, medžioklės poveikio mąstai Europos paukščių, ypač atskirų rūšių, populiacijoms yra žymiai didesni. Atlikta analizė neapima ir sužeistų paukščių, kurių dalis taip pat žūva, todėl poveikis paukščiams, dar įvertinant trikdymo faktorių bei apsinuodijimą švininiais šratais, yra žymiai didesnis. 

Nors vien iš sumedžiotų paukščių statistikos sunku įvertinti medžioklės poveikio mastus, atlikta studija parodo, kad medžioklė  reikšmingai daro įtaką  bendram paukščių mirtingumo lygiui Europoje. Be to, paukščių apsaugos jų veisimosi vietose pastangos gali neduoti laukiamo efekto dėl medžioklės poveikio jų migracijos kelyje ar žiemavietėse.

Studijoje teigiama, kad medžioklė spartina kai kurių paukščių rūšių su nepalankia apsaugos būkle, pavyzdžiui, dryžgalvių kryklių, putpelių, pempių, oželių nykštukų, paprastųjų purplelių, dirvinių vieversių, nykimą.