Pirmojo Lietuvoje medžių lajų tako statybos darbai jau įsibėgėjo. Kitų metų vasarą planuojamas originalaus tako atidarymas. Anykščių regioninio parko direkcija bei Anykščių miesto savivaldybė tikisi, kad šis objektas padės pritraukti į Anykščių kraštą gerokai daugiau turistų.

Keliautojai galės aplankyti ne tik Puntuko akmenį, bet ir pažvelgti į Antano Baranausko apdainuotą Anykščių šilelį iš aukščiau, susipažinti su gamtos vertybėmis, pasivaikščioti po šilelį medžių lajų lygyje.

Europos šalių, Jungtinių Amerikos valstijų nacionaliniuose parkuose yra nemažai įrengta lajų takų. Tačiau medžių lajų takas Anykščių šilelyje bus vienas pirmųjų Rytų Europoje.

Takas ties medžių viršūnėmis bus pritaikytas ir neįgaliesiems. Apžvalgos bokšte bus įrengtas liftas, kad medžių lajų taku galėtų pasivaikščioti ir pagyvenę žmonės.

Medžių lajų tako įrengimas Anykščių regioniniame parke vykdomas pagal projektą „Saugomų teritorijų tvarkymas. III etapas“, kurį kuruoja Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos.