Pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007 – 2013 m. programą „Asbestinių stogų dangos keitimas“ remiamas kaimo vietovėje esančių gyvenamųjų namų, priklausančių fiziniams asmenims, asbestinių visos stogų dangos pakeitimas.
Citata
2014 m. didžiausia paramos suma vienam projektui įgyvendinti negali viršyti 6000 litų. Paramos lėšomis finansuojama iki 50 proc. visų patirtų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės biudžeto parama galės būti skirta projektams, įgyvendinamiems kaimo vietovėje, t. y. kaime, miestelyje ar mieste, kuriame gyvena ne daugiau kaip 6000 gyventojų. Paramos prašantis asmuo turi būti kaimo gyventojas, kuris ne mažiau kaip penkerius metus (nepertraukiamai) iki paraiškos pateikimo gyvena šiame kaime.

Taip pat norintys pasikeisti stogus kaimo gyventojai ne mažiau kaip dvejus pastaruosius metus (nepertraukiamai) iki paraiškos pateikimo turi vykdyti profesinę ir (ar) ekonominę veiklą toje vietovėje, kur gyvena. Šis reikalavimas nebus taikomas, jei pareiškėjas yra sulaukęs pensijinio amžiaus, gauna senatvės ar valstybinę pensiją arba jam pripažintas 0-55 proc. darbingumas.

Pareiškėjas turi užtikrinti, kad investicijos bus skirtos gyvenamajam namui, kuriame jis šiuo metu deklaruoja gyvenamąją vietą. Parama projektui neteikiama, jeigu objektas yra savivaldybės centre ar sodų bendrijoje. 

Į stogų keitimą jau investuota 35 mln. litų

2014 m. didžiausia paramos suma vienam projektui įgyvendinti negali viršyti 6000 litų. Paramos lėšomis finansuojama iki 50 proc. patirtų projekto išlaidų. Finansuojamas stogo keitimo medžiagų (stogo dangos), statybinių medžiagų, būtinų stogo dangai pakeisti, įsigijimas, asbestinių atliekų transportavimas iki šalinimo vietos ir jų šalinimo paslaugų pirkimas, projekto viešinimo išlaidos. Visi pirkiniai, už kuriuos kaimo gyventojai tikisi gauti paramą, turi būti nauji ir nenaudoti.

Per 2012 m. ir 2013 m. vykusius paraiškų rinkimus paramos asbesto stogams keisti prašė daugiau kaip 12 tūkst. asmenų. Paramos gavėjams išmokėtos paramos suma šiuo metu viršija 35 mln. Lt.

Kaip ir praeitais metais, paraiškos bus renkamos ne tik Nacionalinės mokėjimo agentūros teritoriniuose skyriuose, bet ir rajonų savivaldybių centruose. Pagal iš anksto numatytą grafiką savivaldybėse nuo 9 iki 12 val. bus ne tik renkamos paraiškos, bet ir teikiamos konsultacijos, atsakoma į rūpimus klausimus, paaiškinami kylantys neaiškumai.